Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff: 'Seizoen 2018 wordt een historisch gevecht met Ferrari en Red Bull'

Vorig seizoen had Mercedes het lastig om Ferrari te verslaan, maar dit jaar lijkt de strijd nog intenser te worden. In 2018 lijkt ook Red Bull een rol te kunnen spelen in de titelstrijd. Mercedes-teambaas Toto Wolff maakt zich dan ook op voor een intens gevecht, waarbij de fans op de eerste rij zitten.

Mercedes heeft in het huidige Formule 1-seizoen nog altijd geen Grand Prix gewonnen en het team staat in het WK slechts een puntje voor op naaste belager Ferrari. Het einde van de dominantie van het Duitse team lijkt dan ook in zicht te komen. Naast het Italiaanse Scuderia Ferrari krijgt Mercedes ook concurrentie van Red Bull, wat grote stappen vooruit heeft gemaakt. Toto Wolff spreekt dan ook van een geweldige uitdaging voor Mercedes, maar maakt zich op voor een mooi gevecht en een spannend seizoen. "Met drie teams die vechten voor de titel is het Formule 1-seizoen 2018 een feest met alles wat we leuk vinden aan autosport. In het verleden hebben we spannende races meegemaakt in legendarische seizoenen en tot nu toe heeft 2018 alles in zich om een legendarisch Formule 1-seizoen te worden." "De snelste auto's in de historie van de sport, bestuurt door enkele van de beste coureurs die de sport ooit heeft gezien. Het kan een legendarisch seizoen worden. Een waar de fans later nog aan terugdenken met een glimlach op hun gezicht."

Niet alleen voor de fans is het genieten. Wolff vindt het een flinke uitdaging voor zijn team om tot het uiterste te gaan en de concurrentie te snel af te zijn. "Het is niet zo dat de fans thuis de enige zijn die het geweldig vinden. Ook wij worden opgewonden en we weten dat we een enorme uitdaging hebben. Vorig seizoen waren we in een fel gevecht met Ferrari verwikkeld, maar dat was niets als je het vergelijkt met de intensiteit van dit seizoen." "Red Bull en Ferrari zullen er alles aan doen om ons te verslaan. Hun auto's, teams en coureurs zijn van topniveau en ze blijven ons onder druk zetten. Niet iedereen houdt van een dergelijke uitdaging, maar wij wel! Iedereen binnen ons team kijkt uit naar dit soort momenten. Het is een geweldig gevecht waarin details het verschil gaan maken en niemand de uitslag kan voorspellen."

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs