Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff sluit overwinning in Bahrein uit: "Red Bull een klasse apart"

Mercedes-teambaas Toto Wolff lijkt de handdoek al te hebben geworpen, voordat hij hem überhaupt heeft opgepakt. Hij gelooft niet in een overwinning voor zijn team en legt de favorietenrol overduidelijk bij Red Bull neer.

Terwijl Max Verstappen op de vrijdag in Bahrein de snelste tijd van de dag liet noteren, moesten namens Mercedes George Russell en Lewis Hamilton genoegen nemen met respectievelijk de vierde en negende tijd. De gaten naar de kop waren groot - zes tienden voor Russell - en Mercedes-teambaas Toto Wolff trekt daaruit zijn conclusies. Gevraagd of Mercedes kansrijk is voor de overwinning is hij glashelder. "Zoals het er nu naar uitziet en als ik mijn antwoord moet baseren op de vrije trainingen, dan niet", zo begint hij ten overstaan van onder andere RacingNews365 . "Ik denk dat Red Bull een klasse apart is en dat er een aantal teams zijn die er tussen staan op basis van afwijkende hoeveelheden brandstof of afwijkende motorsettings." "Maar het is geweldig om te zien dat teams als Alfa Romeo en Alpine er tussen staan in die trainingen. Maar de regels waren opgesteld om juist dat in de hand te werken en we zien dat exact dat gebeurt."

Wolff bekijkt 't van de positieve kant

Dat Wolff niet gelooft in zegekansen dit weekend, betekent dat ook automatisch dat er zorgen ontstaan over de mogelijkheden van Mercedes om voor de wereldtitel te gaan? "Nu moeten we, op basis van wat we hebben gezien, er vanuit gaan dat we niet de snelheid van de lijstaanvoerders hebben." "Maar ik geloof ook dat er enkele makkelijk te nemen maatregelen zijn die ervoor zorgen dat we die snelheid terugvinden. Het seizoen telt 23 races en ook als je één of twee races buiten het podium valt, dan is alsnog niemand immuun voor het risico van een DNF of een crash. Vorig jaar nog hebben we gezien dat zoiets een grote rol kan spelen. We geven nog altijd alles wat we hebben, zullen zo snel mogelijk met updates komen, en zullen proberen de auto steeds beter te doorgronden." Wolff bekijkt de hele situatie graag van de positieve kant: "We hebben het niet altijd makkelijk gehad. Maar ook vorig jaar, toen we een lastig begin kenden, hielden we de titelstrijd tot de laatste race spannend. Als we daadwerkelijk achterop liggen, weten we in ieder geval allemaal dat we het kunstje al ooit eerder hebben geflikt."

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen