Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff sluit veel geopperde oorzaak van slechte Mercedes-prestaties uit

Er wordt gesuggereerd dat de slechte prestaties van Mercedes te wijten zijn aan de verandering in het personeel, maar volgens Toto Wolff is hier niets van waar.

Dat Mercedes moeite heeft met het vinden van snelheid is geen geheim. Het gebrek aan snelle rondetijden is vooral te wijten is aan 'porpoising'. Het team, dat acht achtereenvolgende constructeurstitels op haar naam heeft staan, komt door het probleem niet goed uit de verf en kan dit seizoen tot dusver niet meestrijden voor de overwinning. In de afgelopen jaren hebben veel veranderingen in de personeelsstructuur bij Mercedes plaatsgevonden. Wolff reageert op de suggesties dat de slechte prestaties te wijten zijn aan het verlies van een aantal belangrijke namen binnen het team. Aan onder andere RacingNews365 vertelt hij dat de veranderingen in het personeel hier niets mee te maken hebben. Hij geeft aan dat al de personeelsveranderingen onderdeel zijn van een standaard verloop dat alle teams doormaken. "We zijn niemand kwijtgeraakt waarvan ik bij mezelf denk: dat was echt contraproductief. Het is gewoon de normale cyclus. Ross Brawn ging weg, toen Paddy Lowe. Hierna wonnen we alsnog gewoon zes of zeven kampioenschappen."

Mercedes-teambaas kan zich geen betere ploeg voorstellen

Wolff zegt trots te zijn op het nieuwe jonge gemotiveerde en hoog opgeleide personeel. "Ondertussen komt de jonge generatie op en zij zijn keer op keer beslissend geweest op operationeel niveau voor de auto's van de laatste paar jaren. Wanneer ik op onze campus rond loop ben ik trots dat veel mensen erg jong, hoogopgeleid en gemotiveerd zijn en dat ze constant opzoek zijn naar vernieuwing." "Dat maakt dat ik positief gestemd ben. Ik kan me geen betere ploeg om me heen voorstellen. En dat zeg ik niet zomaar: het is écht wat ik geloof", zo besluit de teambaas van Mercedes.

Viaplay
x
Brown Maakt Red Bull en Horner met de grond gelijk: "Ze zijn bang voor Verstappen"