Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Toto Wolff

Wolff sluit veel geopperde oorzaak van slechte Mercedes-prestaties uit

Er wordt gesuggereerd dat de slechte prestaties van Mercedes te wijten zijn aan de verandering in het personeel, maar volgens Toto Wolff is hier niets van waar.

Toto Wolff Mercedes Hungary 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Dat Mercedes moeite heeft met het vinden van snelheid is geen geheim. Het gebrek aan snelle rondetijden is vooral te wijten is aan 'porpoising'. Het team, dat acht achtereenvolgende constructeurstitels op haar naam heeft staan, komt door het probleem niet goed uit de verf en kan dit seizoen tot dusver niet meestrijden voor de overwinning.

In de afgelopen jaren hebben veel veranderingen in de personeelsstructuur bij Mercedes plaatsgevonden. Wolff reageert op de suggesties dat de slechte prestaties te wijten zijn aan het verlies van een aantal belangrijke namen binnen het team. Aan onder andere RacingNews365 vertelt hij dat de veranderingen in het personeel hier niets mee te maken hebben. Hij geeft aan dat al de personeelsveranderingen onderdeel zijn van een standaard verloop dat alle teams doormaken.

"We zijn niemand kwijtgeraakt waarvan ik bij mezelf denk: dat was echt contraproductief. Het is gewoon de normale cyclus. Ross Brawn ging weg, toen Paddy Lowe. Hierna wonnen we alsnog gewoon zes of zeven kampioenschappen."

Mercedes-teambaas kan zich geen betere ploeg voorstellen

Wolff zegt trots te zijn op het nieuwe jonge gemotiveerde en hoog opgeleide personeel. "Ondertussen komt de jonge generatie op en zij zijn keer op keer beslissend geweest op operationeel niveau voor de auto's van de laatste paar jaren. Wanneer ik op onze campus rond loop ben ik trots dat veel mensen erg jong, hoogopgeleid en gemotiveerd zijn en dat ze constant opzoek zijn naar vernieuwing."

"Dat maakt dat ik positief gestemd ben. Ik kan me geen betere ploeg om me heen voorstellen. En dat zeg ik niet zomaar: het is écht wat ik geloof", zo besluit de teambaas van Mercedes.

10 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Spanje 2022