Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff sneert naar Horner: "Hij probeert altijd te stoken"

Voor 2025 lijkt Red Bull voorzien qua coureurs, maar voor 2026 liggen de kaarten nog op tafel. Teambaas Christian Horner liet in Singapore duidelijk blijken ook buiten de eigen pool te kijken en benoemde nadrukkelijk de naam van George Russell. Dat is bij de teambaas van Mercedes, Toto Wolff, in het verkeerde keelgat geschoten.

Horner Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De coureurskwestie bij Red Bull blijft een gecompliceerde. Sergio Perez verlengde eerder dit jaar zijn contract voor meerdere jaren, echter zo waterdicht is dat niet. Want het team uit Milton Keynes blijft om zich heen kijken en teambaas Christian Horner schroomde afgelopen weekend niet om daarbij ook een naam te noemen.

Volgens de Brit kijkt Red Bull namelijk ook zeker naar coureurs die na 2025 geen contract meer hebben. Een van hen is George Russell. De huidige Mercedes-coureur staat nog tot eind 2025 onder contract bij de Zilverpijlen en volgens Horner zou het 'dom' zijn om hem niet in overweging te nemen. Wanneer Toto Wolff gevraagd wordt hoe hij naar die woorden heeft geluisterd, laat de Oostenrijkse teambaas van Mercedes duidelijk blijken wat hij er van vindt.

"Christian probeert altijd de shit op te stoken," aldus Wolff tegenover onder meer RacingNews365. "Dat doet hij altijd. Maar deze shit hoort ook bij het spelletje. George is een Mercedescoureur. Dat is hij altijd geweest en dat gaat hij, hopelijk, ook voor altijd blijven. Wij hebben een lang lopende overeenkomst met hem."

In het antwoord van Wolff valt twee keer het woord 'shit'. Het zorgt bij gegniffel bij de aanwezigen journalisten. Wanneer een van hen vraagt of Wolff nu problemen krijgt met de stewards, net als Max Verstappen, begint hij zelf ook te lachen: "Dit is een uitwerpsel! Dat is iets heel natuurlijks. Het is niet alsof je interactie met iemand hebt, maar alsof je naar het toilet gaat. Ik denk dat het zelfs een goed argument zou zijn voor bij de stewards!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Italiaanse media roepen Verstappen uit tot 'winnaar' GP Singapore