Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Toto Wolff

Wolff stapt tevreden in vliegtuig: "Dat stemt me erg optimistisch"

Mercedes-teambaas Toto Wolff is eigenlijk helemaal niet ontevreden met het verloop van de Grand Prix van Australië. Hij ziet een hele hoop zaken om zich aan vast te klampen.

Hamilton Russell Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Mercedes stapt in het vliegtuig terug naar Europa met een flink pak punten op zak voor de derde plaats van George Russell en de vierde plaats van Lewis Hamilton. Aan boord van dat vliegtuig zit dan ook Toto Wolff, een tevreden Toto Wolff wel te verstaan.

Althans, hij is minder somber dan aan het begin van het weekend, zo staat te lezen in zijn review van Mercedes: "We verlaten Melbourne met een beter gevoel dan het gevoel waarmee we hier arriveerden. We hebben meer lessen geleerd, hebben meer data om doorheen te gaan en hebben ook meer punten gescoord", aldus de Oostenrijker, die wel realistisch blijft over de lange weg die Mercedes nog altijd te gaan heeft.

"We beschikken duidelijk niet over de pace waar Ferrari en Red Bull wel over beschikken, maar we weten waar we dat stukje performance zoeken moeten", vervolgt hij, om vervolgens het volledige team te bewieroken.

"Wat me erg optimistisch stemt, is de mentale kracht van het team. Iedereen in het Verenigd Koninkrijk, in Stuttgart en in dit reizende team spreekt elk grammetje aan reserves aan om aan de gaten weg te werken en dat met vastberadenheid en honger naar succes."

Ook Mercedes-coureurs verdienen een pluim

"De manier waarop Lewis en George op uitzonderlijk hoog niveau presteren met een auto die niet zo goed is als die van de koplopers is ook een voorbeeld van de spirit binnen het team. We zijn optimistisch, maar ook realistisch voor wat betreft de tijdspanne waarbinnen we verbetering verwachten en voor wat betreft de voorsprong van onze concurrenten."

"Maar een derde en een vierde plaats maken dat we Australië met een goed gevoel verlaten. Beide coureurs verdienden het vandaag om op het podium te staan. Lewis had pech met de timing van de safety car, maar de goede samenwerking tussen de twee coureurs belichaamt de overall spirit binnen het team."

Formule 1 GP Australië 2022 RN365 Nieuwsdossier

16 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull