Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff stapt tevreden in vliegtuig: "Dat stemt me erg optimistisch"

Mercedes-teambaas Toto Wolff is eigenlijk helemaal niet ontevreden met het verloop van de Grand Prix van Australië. Hij ziet een hele hoop zaken om zich aan vast te klampen.

Mercedes stapt in het vliegtuig terug naar Europa met een flink pak punten op zak voor de derde plaats van George Russell en de vierde plaats van Lewis Hamilton. Aan boord van dat vliegtuig zit dan ook Toto Wolff, een tevreden Toto Wolff wel te verstaan. Althans, hij is minder somber dan aan het begin van het weekend, zo staat te lezen in zijn review van Mercedes: "We verlaten Melbourne met een beter gevoel dan het gevoel waarmee we hier arriveerden. We hebben meer lessen geleerd, hebben meer data om doorheen te gaan en hebben ook meer punten gescoord", aldus de Oostenrijker, die wel realistisch blijft over de lange weg die Mercedes nog altijd te gaan heeft. "We beschikken duidelijk niet over de pace waar Ferrari en Red Bull wel over beschikken, maar we weten waar we dat stukje performance zoeken moeten", vervolgt hij, om vervolgens het volledige team te bewieroken. "Wat me erg optimistisch stemt, is de mentale kracht van het team. Iedereen in het Verenigd Koninkrijk, in Stuttgart en in dit reizende team spreekt elk grammetje aan reserves aan om aan de gaten weg te werken en dat met vastberadenheid en honger naar succes."

Ook Mercedes-coureurs verdienen een pluim

"De manier waarop Lewis en George op uitzonderlijk hoog niveau presteren met een auto die niet zo goed is als die van de koplopers is ook een voorbeeld van de spirit binnen het team. We zijn optimistisch, maar ook realistisch voor wat betreft de tijdspanne waarbinnen we verbetering verwachten en voor wat betreft de voorsprong van onze concurrenten." "Maar een derde en een vierde plaats maken dat we Australië met een goed gevoel verlaten. Beide coureurs verdienden het vandaag om op het podium te staan. Lewis had pech met de timing van de safety car, maar de goede samenwerking tussen de twee coureurs belichaamt de overall spirit binnen het team."

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"