Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff steekt hand in eigen boezem: "Kwamen snelheid tekort"

Met een wagen op startplaats één en een wagen op startplaats drie zag het er prima uit voor Mercedes, voorafgaand aan de Grand Prix van de Verenigde Staten. Uiteindelijk kwamen de mannen van teamleider Toto Wolff op het Circuit of the Americas niet verder dan de plaatsen drie en vijf.

De zege ging naar Ferrari-rijder Kimi Raikkonen. Doordat Sebastian Vettel vierde werd, moet Hamilton het feestje van zijn vijfde wereldtitel nog even uitstellen. Met nog drie Grands Prix voor de boeg heeft de Brit een haast onoverbrugbare voorsprong van zeventig punten op Vettel.

Wolff is eerlijk, na afloop van een zeer enerverende Amerikaanse GP. "We kwamen gewoonweg snelheid tekort", spreekt de Oostenrijker voor de camera van Sky Sports . "Ik zei het nog zo: schrijf Ferrari niet af. Het is mooi voor Kimi dat hij eindelijk weer een race heeft gewonnen. Voor ons betreft: wij moeten gewoon lekker zo doorgaan en op naar Mexico." Of het binnenroepen van Hamilton tijdens de Virtual Safety Car misschien de verkeerde call was? "Het is hier lastig om in te halen, dus het was het waard om een strategische gok te wagen. We zullen analyseren of we iets anders konden doen, bijvoorbeeld buiten blijven tijdens de virtuele neutralisatie. Al met al hebben we goed werk geleverd en dat is het belangrijkste." Zoals bovengenoemd kan Hamilton de rijderstitel bijna niet meer ontgaan. In de strijd om het constructeurskampioenschap heeft Ferrari in de Verenigde Staten goede zaken gedaan. De Scuderia scoorde 37 punten, waar Mercedes niet verder kwam dan 25 stuks. Alsnog heeft Ferrari een wonder nodig om de teamtitel van 2018 nog bij Mercedes weg te houden: Mercedes heeft 563 punten, 66 meer dan de Italiaanse brigade.

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie