Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff teleurgesteld en kritisch na matig Mercedes-resultaat: "Doelen niet gehaald"

Mercedes-teambaas Toto Wolff is niet tevreden met de kwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk. Toch is er een klein lichtpuntje voor het weekend op de Red Bull Ring.

Mercedes was bezig met een opmars sinds de grote update in Monaco. Ook in Canada presteerde het team goed, al haalde George Russell de finish niet. Het Grand Prix-weekend van Oostenrijk begon echter matig: Lewis Hamilton kwalificeerde zich op de vijfde plaats op ruime afstand van Max Verstappen en Russell klokte de elfde tijd. Teambaas Toto Wolff baalt flink. "Dit hele gebeuren is teleurstellend", is zijn eerste reactie bij ORF . "George kwam niet in Q3 en we kwamen niet verder dan de vijfde startplaats voor zondag, dat ook nog eens met een groot verschil naar de mannen vooraan." De conclusie is duidelijk: "We hebben onze doelen voor het weekend niet gehaald."

Wat ging er mis bij Mercedes?

Wolff is duidelijk over waar het mis ging op de vrijdagkwalificatie in Spielberg. "De auto was gewoon te langzaam", is zijn korte, maar alleszeggende constatering. De track limits hielpen ook niet op de Red Bull Ring, want onder andere de tijd van Russell werd afgepakt door de strenge wedstrijdleiding. Is daar een oplossing voor? "Geen eenvoudige. Of je moet een gigantische kerb bouwen waarop iedereen zijn auto vernielt, of je moet een grindbak plaatsen. De limieten van het circuit zijn natuurlijk onaangenaam", aldus de Mercedes-teambaas, die positief wil afsluiten. "De longruns zien er beter uit dan de snelheid over een ronde." "We racen niet op de vrijdag, maar op zondag. De stemming is een beetje terneergeslagen, dat moet ik toegeven, maar we gaan zien wat er op zondag gebeurt", zo sluit de Oostenrijker af.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"