Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff tempert Mercedes-verwachtingen na zege in Oostenrijk

Mercedes kende een uitstekende Grand Prix van Oostenrijk met een overwinning, maar teambaas Toto Wolff loopt niet gelijk hard van stapel voor de volgende race op Silverstone. De Oostenrijker blijft realistisch in zijn doelen voor de GP van Groot-Brittannië.

Wolff Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met een overwinning op zak reist de equipe van Mercedes af naar Silverstone. Voor het eerst sinds de Grand Prix van Brazilië in 2022 werd er weer eens een zege geboekt door het team uit Brackley. Toch loopt Toto Wolff niet voorop in de polonaise in zijn vooruitblik op de race in Groot-Brittannië. 

"We gaan met een bemoedigend gevoel naar Silverstone door ons weekend in Oostenrijk. We hebben geprofiteerd van de kansen die zich voordeden om de overwinning te pakken. We reden op een eerlijke derde plaats op de baan, niet te ver achter het leidende duo. Toen zij met elkaar in de clinch lagen, waren wij er om te profiteren", zo begint Wolff zijn verhaal. 

"Dat is te danken aan het harde werk van iedereen in Brackley en Brixworth in de afgelopen maanden. Onze geleidelijke winst heeft ons dichter bij de beste teams gebracht en ons veranderd in een kandidaat die op regelmatige basis podiumplekken kan pakken. Iedereen is erop gefocust om dat positieve traject vast te houden en regelmatig mee te doen in het gevecht om de overwinningen. We zijn optimistisch dat we dit kunnen bereiken. De energie en het momentum binnen het team is geweldig en het resultaat van afgelopen weekend draagt daar alleen maar aan bij." 

Wolff vervolgt: "Silverstone is een soort thuisrace voor ons team, omdat het dicht bij onze technische centra in Brackley en Brixworth ligt. Het is altijd fantastisch om onze teamleden van de fabriek op de tribunes te zien. Ik weet zeker dat de Britse fans ook massaal het team en zowel Lewis als George zullen aanmoedigen, de sfeer is elk jaar weer bijzonder. Op de baan is de strijd vooraan het veld spannend. We zullen op ons best moeten zijn om opnieuw mee te dingen naar het podium. Maar dat is ons doel en we zijn enthousiast over de uitdaging", zo sluit de teambaas van Mercedes af.

Ook interessant:

Verstappen en Norris trekken conclusie: vriendschap in F1 een illusie

Natuurlijk gooien we in dé F1-podcast de schuldvraag nog maar eens op. Hoe kijken de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk naar het gebeuren tussen Max Verstappen en Lando Norris op de Red Bull Ring, zowel op als naast de baan?

Bekijk je podcast liever op YouTube, klik dan hier!

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership