Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Wolff tempert verwachtingen in de jacht op Red Bull

Dit weekend staat de GP van Canada op het programma, maar na een sterk optreden in Spanje wil Toto Wolff de verwachtingen graag temperen.

In Canada wordt er aankomend weekend geracet op het Circuit Gilles Villeneuve. Na een sterk optreden in Spanje hoopt Mercedes wederom hoge ogen te kunnen gooien met de nieuwe update, maar Toto Wolff waarschuwt voor te veel enthousiasme.

Toch is hij nog steeds bij met het resultaat in Barcelona. "Dat was een dik verdiende beloning voor al het werk van iedereen in de fabrieken in Brackley en Brixworth, waar men hard heeft gewerkt om het updatepakket op de baan te krijgen. We zijn blij met de prestaties van de updates, die voor een nieuwe basislijn zorgen waarvan uit we verder kunnen bouwen."

Verwachtingsmanagement

De Mercedes-teambaas concludeert echter dat het gat naar Red Bull nog steeds enorm is en dat de concurrentie de komende periode waarschijnlijk sterker is dan ze in Spanje waren. "We moeten de verwachtingen managen. Het was een circuit (in Spanje, red.) dat bij onze auto paste en we moeten verwachten dat onze directe concurrenten de komende races sterker zullen zijn. Het gat naar Red Bull is groot en het zal veel hard werk vergen om dat gat te dichten. Hoe dan ook: we zijn klaar voor die uitdaging."

"Nu vervolgen we het seizoen in Montreal, met lange rechte stukken en langzame bochten. We verwachten niet dat dit circuit zo goed bij onze auto past als het circuit in Spanje, maar hoe we er dit weekend dan ook voor mogen staan, we mikken erop om onze performance te maximaliseren. De karakteristieken van het circuit bezorgen ons bovendien een mooie kans om meer informatie op te doen over de W14. Informatie die we kunnen gebruiken bij ons verdere ontwikkelingsplan."

Ook interessant:

Dan moet Perez naast Verstappen vervangen worden

In de nieuwste F1-podcast van RN365 wordt er vooruitgeblikt op de GP van Canada, maar wordt er nog veel meer besproken, waaronder de toekomst van Sergio Perez bij Red Bull. Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk vellen hun oordeel. Beluister 't hieronder.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Canada 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Magistrale Verstappen evenaart twee unieke records in kwalificatie Imola