Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Verstappen

Wolff tipt Red Bull en Verstappen als grootste bedreiging voor de wereldtitel

Mercedes teambaas Toto Wolff verwacht dit seizoen veel tegenstand van Red Bull. De teambaas verwacht dat het Oostenrijkse team er vol voor gaat.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Mercedes begon de eerste testdag zeer solide. Het team werkte de meeste ronden af en stond als bonus ook nog eens met beide coureurs bovenaan het scorebord. 173 ronden reden Valtteri Bottas (ochtend) en Lewis Hamilton (middag) in totaal af. Rivaal Red Bull volgde Mercedes op de hielen, aangezien Max Verstappen er 168 af wist te werken.

De eerste indruk van Mercedes-teambaas Toto Wolff was zeer positief: "We hadden afgelopen seizoen wat zwakke plekken en die hebben we afgelopen winter zorgvuldig onder de loep genomen. De eerste indruk is in ieder geval heel goed. Bottas was zeer positief over de W11", zo vertelt de Oostenrijker.

De jacht naar de zevende wereldtitel van zowel Mercedes als Hamilton is dus geopend, maar met cijfers is Wolff niet bezig, vertelt hij aan F1TV. "We hebben gewoon plezier in wat we doen en we willen het team beter maken. Elk weekend beginnen we weer van voren af aan. Volgend jaar verandert er veel, we willen daar klaar voor zijn, maar tegelijkertijd willen we ook dit seizoen competitief zijn."

Als er een team is wat een stokje wil steken voor een zevende Mercedes-titel, dan is dat Red Bull wel, zo weet ook Wolff: "Red Bull is onze grootste uitdager, want Verstappen kan dit seizoen de jongste kampioen worden. Ik denk daarom dat ze zich voornamelijk op dit seizoen richten. Dietrich Mateschitz, de grote Red Bull-baas, wil niks anders dan de wereldtitel", aldus Wolff.

12 reacties