Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff trekt harde conclusie: "Mercedes is gewoon niet goed genoeg"

Lewis Hamilton wist op P4 te kwalificeren voor de GP van Frankrijk, maar het gat naar de poleposition was alsnog aanzienlijk. De Mercedes-teambaas trekt daarom een duidelijke conclusie.

Met P4 en P6 als resultaat kan Mercedes niet terugkijken op een geslaagde kwalificatie. Er was veel hoop op een wederopstanding van Mercedes in aanloop naar het Franse Grand Prix-weekend, maar de nieuwste upgrades lijken (nog) niet hun gewenste effect te hebben. Het gat naar poleman Charles Leclerc naar snelste Mercedes-coureur Hamilton was maar liefst 0,9 seconden, terwijl George Russell meer dan een seconde toe moest geven. Volgens teambaas Toto Wolff is er dan ook maar een mogelijke conclusie te trekken na de kwalificatie. "We wisten dat we achter Red Bull en Ferrari zouden zitten zodra we de banden aan de praat zouden krijgen, net als de rest van het seizoen tot nu toe al het geval is. Maar dat is gewoon niet goed genoeg", zucht de Oostenrijker bij Sky Sports .

Mercedes freestylet

Al het hele weekend is Mercedes nagenoeg onzichtbaar en tijdens de kwalificatie stonden ze zelfs een lange tijd in het middenveld. Uiteindelijk moest Russell ook een McLaren voor zich dulden. Wolff vertelt dat Mercedes van alles aan het proberen was. "Als je bepaalde verwachtingen hebt voor een raceweekend, maar je op achterstand staat en alles niet samen komt, dan ga je een beetje freestylen", verklaart de teambaas van Hamilton en Russell. "Daarom waren wij tijdens de kwalificatie aan het experimenteren met de achtervleugel en de bandentemperaturen, maar al met al is het ons algehele pakket gewoon niet snel genoeg. Dat kunnen we zien." Toch moet Wolff nog wel even zijn complimenten geven aan stercoureur Hamilton. "Lewis heeft het wel goed gedaan. Met Sainz erbij was het P5 geweest, maar hij heeft waarschijnlijk meer uit de auto gehaald dan mogelijk op dit moment."

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024