Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Toto Wolff

Wolff trekt harde conclusie: "Mercedes is gewoon niet goed genoeg"

Lewis Hamilton wist op P4 te kwalificeren voor de GP van Frankrijk, maar het gat naar de poleposition was alsnog aanzienlijk. De Mercedes-teambaas trekt daarom een duidelijke conclusie.

Russell France
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Met P4 en P6 als resultaat kan Mercedes niet terugkijken op een geslaagde kwalificatie. Er was veel hoop op een wederopstanding van Mercedes in aanloop naar het Franse Grand Prix-weekend, maar de nieuwste upgrades lijken (nog) niet hun gewenste effect te hebben.

Het gat naar poleman Charles Leclerc naar snelste Mercedes-coureur Hamilton was maar liefst 0,9 seconden, terwijl George Russell meer dan een seconde toe moest geven. Volgens teambaas Toto Wolff is er dan ook maar een mogelijke conclusie te trekken na de kwalificatie.

"We wisten dat we achter Red Bull en Ferrari zouden zitten zodra we de banden aan de praat zouden krijgen, net als de rest van het seizoen tot nu toe al het geval is. Maar dat is gewoon niet goed genoeg", zucht de Oostenrijker bij Sky Sports.

Mercedes freestylet

Al het hele weekend is Mercedes nagenoeg onzichtbaar en tijdens de kwalificatie stonden ze zelfs een lange tijd in het middenveld. Uiteindelijk moest Russell ook een McLaren voor zich dulden. Wolff vertelt dat Mercedes van alles aan het proberen was.

"Als je bepaalde verwachtingen hebt voor een raceweekend, maar je op achterstand staat en alles niet samen komt, dan ga je een beetje freestylen", verklaart de teambaas van Hamilton en Russell.

"Daarom waren wij tijdens de kwalificatie aan het experimenteren met de achtervleugel en de bandentemperaturen, maar al met al is het ons algehele pakket gewoon niet snel genoeg. Dat kunnen we zien."

Toch moet Wolff nog wel even zijn complimenten geven aan stercoureur Hamilton. "Lewis heeft het wel goed gedaan. Met Sainz erbij was het P5 geweest, maar hij heeft waarschijnlijk meer uit de auto gehaald dan mogelijk op dit moment."

Ook interessant:

Verstappen moet afrekenen met sterker Ferrari

Zelfs al wint Ferrari in Frankrijk, dan nog ligt Verstappen vóór. De vraag of men niet gewoon teamorders in het leven moet gaan roepen, lijkt dan ook gerechtvaardigd. Jullie gaven jullie mening al, maar hoe denken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk erover?

Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Frankrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

15 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher doet een boekje open over zijn familie: "Hun mentaliteit is geweldig"