Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff treurde niet lang om Hamilton: "5 minuten later was ik eruit, Verstappen-idee in achterhoofd"

Wanneer wist Toto Wolff dat hij Andrea Kimi Antonelli vast wilde leggen voor Mercedes in 2025? En welke rol speelde Max Verstappen nog in die overwegingen? De Mercedes-teambaas laat wat meer licht op de zaak schijnen.

Nu duidelijk is geworden dat Andrea Kimi Antonelli volgend jaar daadwerkelijk voor Mercedes rijdt, kan teambaas Toto Wolff wat vrijer praten over het proces dat voorafging aan de bekendmaking. Dat doet hij dan ook tegenover onder andere RacingNews365. Hij geeft aan wanneer hij wist dat het Antonelli moest worden en dat mag gerust een opmerkelijk moment genoemd worden.

"Ik nam mijn besluit vijf minuten nadat Lewis Hamilton mij vertelde dat hij naar Ferrari zou gaan", zo begint hij zijn antwoord. "Natuurlijk hebben we wel andere opties bekeken, waarbij we ook het idee van Max Verstappen in een Mercedes niet loslieten. Dat scenario heb ik nooit helemaal voor onmogelijk gehouden, puur kijkend naar alles wat er gaande is bij Red Bull."

"Puur instinctief is dit echter de line-up die ik altijd al heb willen hebben. Vergeet ook niet hoe snel we hebben gehandeld met Kimi. Dit was direct waar ik voor wilde gaan."

Als in hetzelfde persmoment Antonelli gevraagd wordt of hij zelf ook vijf minuten na de bekendmaking van Hamilton wist dat hij diens vervanger zou worden, moet hij ontkennend antwoorden: "Nee, ik was op Silverstone aan het testen met een Formule 3-auto, dus ik was niet van de partij."

De vraag wat voor contract Antonelli getekend heeft, of het voor één jaar is of voor meerdere jaren, wordt slechts deels beantwoord: "Meteen die ingewikkelde vragen in plaats van het moment te vieren... Deze twee zijn de toekomst. Zijn waren en zijn Mercedes-coureurs. We hebben contracten met hen die veel langer lopen, maar waar ingewikkelde opties in zitten."

"Mercedes is een snelkookpan en dat is het altijd geweest. Maar dit is waar we nu als team staan. In het hier en nu gaan we helemaal voor deze twee coureurs."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld