© Mercedes

Nieuwsoverzicht

Wolff trots op Hamilton maar teleurgesteld over raceverloop

29 okt. 2018 10:30 René Oudman 0 reacties
Hij zag zijn sterrijder het wereldkampioenschap beslissen, maar het resultaat waarop Mercedes-teambaas Toto Wolff had gehoopt bleef uit. Lewis Hamilton en Valtteri Bottas werden vierde en vijfde in de Grand Prix van Mexico.

Voor de 33-jarige Brit was dat echter voldoende om de titelstrijd van 2018 te beslissen. Wolff is dolblij, maar erkent dat zijn wagens geen beste race achter de rug hebben.

"Het is een beetje een bitterzoete ervaring", merkt Wolff na de Grand Prix van Mexico op. "We hebben een ontzettend slecht optreden gehad, op dit circuit. Bovendien hebben we nog geen idee waarom de banden niet deden wat we wilden. Dat spookt nog wel aardig in het achterhoofd rond, moet ik erkennen."

Toch is Wolff op een bepaalde manier blij, aangezien Hamilton voor de vijfde keer in zijn carrière en voor de vierde maal in dienst van Mercedes wereldkampioen is geworden. "Daar zijn we uiteraard tevreden mee, al is het spel nog niet over. De rijderstitel is binnen, maar de strijd bij de consturcteurs is nog niet beslist."

Voorafgaand aan de Grand Prix van Mexico had Mercedes 46 punten voorsprong op Ferrari, dankzij een dubbele podiumfinish heeft de Italiaanse stal negen stuks van haar achterstand afgesnoept. Er zijn nog 86 punten te verdelen in het constructeurskampioenschap.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen