Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff trots op Russell ondanks crash, wijst naar zelfde soort incident Norris

In de ontknoping van de Grand Prix van Singapore crashte George Russell met zijn Mercedes-bolide, maar bereikte teamgenoot Lewis Hamilton het podium. Teambaas Toto Wolff kan alleen maar trots zijn op zijn rijders.

Russell Singapore Saturday
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In de laatste ronden van de Formule 1 Grand Prix van Singapore konden George Russell en Lewis Hamilton met verser rubber nog de aanval inzetten op de twee coureurs voor Mercedes, Carlos Sainz en Lando Norris. Hoewel Sainz met een slimme zet won op Marina Bay en Norris P2 vasthield, kon Hamilton een podiumplaats scoren.

En Russell? Die eindigde in de muur. Zwaar balen, maar volgens teambaas Toto Wolff totaal geen ramp. "Je moet de positieven zien. Lewis is derde geworden en is derde in het kampioenschap met een fantastische race vandaag", zegt hij bij Viaplay. "Hij was zaterdag nog lang niet blij, maar kwam goed terug. Heel fijn om te zien."

"Maar George... een fantastisch weekend, maar een fractie van een seconde was zijn concentratie weg. Dan zit je in de muur. Dat kan hard zijn: zo dichtbij, maar weer zo ver weg. Ze pushten allemaal zo hard", aldus de Mercedes-teambaas, die ook gevraagd wordt naar een actie van Norris. De McLaren-rijder schaafde de muur vlak voor Russell op dezelfde plaats crashte. "Als je iemand volgt, dan volg je de (lijn van de) auto ook. Als je kijkt naar een boom, dan crash je in die boom."

Toch is de Oostenrijkse teambaas zeer tevreden met de prestaties van Russell. "Ik zei al tegen hem: wat een geweldig weekend! De overwinning zat er waarschijnlijk al niet meer in en ik heb liever een einde zoals dit en dat we dan later voor de zege kunnen gaan. Hij kon er van groeien. Ik hou ervan dat hij zo hard pusht. Dan gebeuren dit soort dingen soms..."

Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Singapore 2023 RN365 Nieuwsdossier

28 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verstappen flirt met IMSA "Paar keer over gesproken"