Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff trots op verbetering Mercedes: "Maar dit was niet het maximale van Red Bull"

Toto Wolff begint weer wat meer vertrouwen in de Mercedes-bolide te krijgen na een sterke kwalificatiesessie in Australië. Wel legt hij uit dat Red Bull er nog een stuk beter voor staat, maar dit niet helemaal te zien was in de kwalificatie.

Voor het eerst in 2023 leek Mercedes mee te kunnen strijden voor poleposition. In Australië kwalificeerden George Russell en Lewis Hamilton zich respectievelijk op twee en drie tienden afstand van de man op poleposition, Max Verstappen. Na twee zware races gaat het ineens stukken beter bij het Duitse Formule 1-team. Teambaas Toto Wolff is blij, maar benadrukt wel dat het gat naar de Oostenrijkse concurrent groter is dan het in Melbourne lijkt. "Ik denk dat Red Bull nog een stuk verder voorop ligt en dat dit resultaat niet het maximale was van ze", zegt hij na afloop van de kwalificatie tegen de media, waaronder RacingNews365. Hierbij wijst Wolff ook naar de slechte kwalificatie van Sergio Perez, die op zondag achteraan moet starten. "Onder normale omstandigheden heeft Red Bull beide bolides op de voorste startrij. Verder is het niets anders dan onze taak en de taak van andere teams om op Red Bull te jagen. We doen ons best om er een mooie show van te maken."

Wolff prijst Mercedes-mentaliteit

De Mercedes-teambaas is trots op Hamilton, Russell en het hele team vanwege de getoonde mentaliteit in de laatste maanden, ook wanneer het team in zwaar weer verkeert. "Dit is geweldig: het is sinds het begin onze 'never give up'-mentaliteit. Je moet jezelf bij elkaar rapen en dit moment van blijdschap kunnen we nu delen met elkaar." Reden voor blijdschap, maar het moet nóg beter. "De tweede en derde plaats is niet waar we willen staan, maar het is al een stuk beter dan we hadden verwacht. Het team heeft het briljant gedaan en het maximale uit de auto kunnen halen. Ook met de banden. Daarnaast hebben onze coureurs geleverd", zo looft Wolff.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"