© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Wolff: 'Valtteri Bottas mist killersinstinct'

15 nov. 2017 12:02 Ruud Dimmers 0 reacties
Valtteri Bottas stond in Brazilië wederom op het podium, maar liet zich bij de start eenvoudig aftroeven door Vettel. Mercedes-teambaas Toto Wolff vindt dat ze Fin nog niet over het juiste killersinstinct beschikt.

Bottas op weg terug, maar moet een killer worden

Nadat Vettel de leiding in de eerste bocht veroverde reed Bottas de hele race op enkele seconden van de leider. Tot een aanval kwam het nooit.

"Valtteri had een solide race, maar verloor de race bij de start," laat Wolff weten.

"Hij kwam goed van zijn plaats af, maar had teveel wielspin in de eerste versnellingen. Met de kleine verschillen tussen de auto's moet alles perfect gaan."

Wolff wil zijn rijder niet teveel bekritiseren voor het feit dat hij nooit in de buurt van een aanval op Vettel kwam.

"Je mag niet onderschatten dat het lastig is om in verkeer tegen Ferrari te racen. Toen Ferrari aan het einde van de race het motorvermogen opvoerde was er nauwelijks verschil tussen de auto's. Daarom mag je ook geen eenvoudige inhaalacties verwachten."

Hoewel Bottas als tweede finishte bleef hij teamgenoot Hamilton slechts enkele seconden voor. De Brit startte vanuit de pitstraat en reed een dijk van een race.

"Lewis is het hele jaar al 'rock and roll' en Valtteri herstelt zich nu langzaam. Hij mist nog het instinct van een killer."

Bottas kan in theorie nog als tweede finishen in het WK. Daarvoor moet hij in Abu Dhabi winnen en Vettel mag niet hoger eindigen dan negende.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen