Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff: 'Valtteri Bottas mist killersinstinct'

Valtteri Bottas stond in Brazilië wederom op het podium, maar liet zich bij de start eenvoudig aftroeven door Vettel. Mercedes-teambaas Toto Wolff vindt dat ze Fin nog niet over het juiste killersinstinct beschikt.

Nadat Vettel de leiding in de eerste bocht veroverde reed Bottas de hele race op enkele seconden van de leider. Tot een aanval kwam het nooit. " Valtteri had een solide race, maar verloor de race bij de start," laat Wolff weten. " Hij kwam goed van zijn plaats af, maar had teveel wielspin in de eerste versnellingen. Met de kleine verschillen tussen de auto's moet alles perfect gaan." Wolff wil zijn rijder niet teveel bekritiseren voor het feit dat hij nooit in de buurt van een aanval op Vettel kwam. " Je mag niet onderschatten dat het lastig is om in verkeer tegen Ferrari te racen. Toen Ferrari aan het einde van de race het motorvermogen opvoerde was er nauwelijks verschil tussen de auto's. Daarom mag je ook geen eenvoudige inhaalacties verwachten."

Hoewel Bottas als tweede finishte bleef hij teamgenoot Hamilton slechts enkele seconden voor. De Brit startte vanuit de pitstraat en reed een dijk van een race. " Lewis is het hele jaar al 'rock and roll' en Valtteri herstelt zich nu langzaam. Hij mist nog het instinct van een killer." Bottas kan in theorie nog als tweede finishen in het WK. Daarvoor moet hij in Abu Dhabi winnen en Vettel mag niet hoger eindigen dan negende.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'