Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff velt zijn oordeel over Britse schermutseling tussen Verstappen en Hamilton

De voormalige titelrivalen Max Verstappen en Lewis Hamilton kwamen elkaar wederom tegen tijdens de kwalificatie van de Grand Prix van Groot-Brittannië.

Toto Wolff benadrukt dat het 'net niet-incident' tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen een 'modus operandi' was. De titelrivalen uit 2021 kwamen elkaar tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië tegen toen ze beide een opwarmronde aan het uitvoeren waren op het droger wordende circuit van Silverstone. Aan het einde van Q1, toen de baan met nog slechts drie minuten op de klok weer was vrij gegeven, waren ze op zoek naar een plekje op de baan toen het bijna misging. Hamilton was aan het slingeren om zijn zachte banden op te warmen en Verstappen wilde aan hem voorbij in de zoektocht naar een betere positie op de baan, met de klok die langzaam terug tike. De situatie werd niet door de stewards onderzocht, maar eerder vond er in Oostenrijk een soortgelijke schermutseling plaats tussen de twee. Hamilton blokkeerde daar tijdens de kwalificatie aanvankelijk Verstappen bij het ingaan van de laatste bocht op de Red Bull Ring. De Nederlander antwoordde door in de eerste bocht van de daaropvolgende ronde in de weg te rijden van de Mercedes-coureur, en daarmee de ronde voor Hamilton te verpesten. Toto is ervan overtuigd dat die actie van Verstappen destijds een 'wraakactie' was, maar in gesprek met onder andere RacingNews365 zegt hij in Silverstone niets geks te hebben gezien. "Dit was een normale 'modus operandi'. Je probeert je goed voor te bereiden en de baanpositie te behouden, maar tegelijkertijd tikt de klok door. Je wil ook zeker weten dat je de ronde haalt. Dit was dus niets bijzonders."

"De racegoden stonden vandaag niet aan onze kant"

Mercedes start de Grand Prix van Groot-Brittannië op zondag als zesde en zevende, waardoor de Silver Arrows in de pikorde achter McLaren en Ferrari terechtkomen. Hoewel het resultaat teleurstellend was voor zowel het thuispubliek als het team, was George Russell minder dan een tiende van de derde startpositie verwijderd. Volgens Wolff had Mercedes in de kwalificatie dan ook de kans om Ferrari te verslaan, maar zat het simpelweg net niet mee. "We kwalificeerden ons achter Ferrari en als we naar de verschillen kijken, was het slechts een verschil van een paar honderdsten van een seconde. De racegoden stonden vandaag niet aan onze kant. We hadden voor Ferrari kunnen staan, maar dat telt niet in deze sport. We moeten gewoon het tempo erin houden, in zowel onze ontwikkeling als in ons leerproces." Bekijk het akkefietje tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen hieronder.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"