Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff verbaasd door Hamilton: "Dat overkomt hem anders nooit!"

Mercedes-teambaas Toto Wolff was beduusd dat zevenvoudig-wereldkampioen Lewis Hamilton een fout maakte tijdens de Belgische Grand Prix, waardoor de Brit uitviel en zonder punten huiswaarts keerde.

De Grand Prix van België was voor Lewis Hamilton een race om snel te vergeten. De coureur van Mercedes startte naast tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso en zij streden zij-aan-zij voor positie op Kemmel Straight, waarna de twee in contact kwamen bij het ingaan van Les Combes. Alonso zat zover mogelijk aan de binnenkant van de bocht, maar Hamilton tikte hem alsnog aan waardoor de W13 als het ware gelanceerd werd en de race niet meer kon uitrijden. De Brit ging door het stof en erkende fout te zitten. Bekijk het incident tussen Hamilton en Alonso hieronder.

Toto: "Dit overkomt Lewis anders nooit"

Mercedes-teambaas Toto Wolff was verbaasd over het incident waarbij Hamilton, ook volgens de Oostenrijker, fout zat. "Hij liet hem gewoon geen ruimte aan de binnenkant", begint Wolff ten overstaan van de media, waaronder RacingNews365. "Fernando reed al op de kerb en er was niet veel meer dat hij had kunnen doen. Het is spijtig voor het team, het overkomt Lewis anders zelden tot nooit!" Na zijn crash werd Hamilton naar het medische centrum geroepen door de FIA-dokters, maar de Brit weigerde. Uiteindelijk ging hij toch toen er een straf dreigde. Wolff zegt niet te weten waarom Hamilton een medische check weigerde. "Ik weet het niet. Ik weet niet. We hoorden aan de pitmuur dat hij daar naar toe werd geroepen, maar verder heb ik geen idee wat er gebeurd is."

Viaplay
x
RB Ontevreden Marko sluit vervanging Ricciardo niet uit: "Complex onderwerp"