Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Wolff verbaasd over wegvallen Verstappen: "Hij was juist de snelste"

Max Verstappen kende een moeizame start van de Grand Prix van Azerbeidzjan, maar later op de medium-compound vloog hij over de baan. Ergens is Toto Wolff opgelucht dat de Virtual Safety Car de opmars van de Nederlander stuitte.

Verstappen Bakoe 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De tweede helft van de Formule 1 Grand Prix in Azerbeidzjan werd qua tempo gedomineerd door Max Verstappen. Op de medium-compound reed de Red Bull-coureur de ene na de andere snelste raceronde, waardoor hij het gat naar de Ferrari's en Mercedessen voor hem rap wist te dichten.

Mercedes-teambaas Toto Wolff is onder de indruk: "Verstappen was met afstand de snelste coureur op die medium banden. Kijk maar eens naar de tijd die hij op die geel gerande banden heeft goedgemaakt."

De opmars van de vijfvoudig Grand Prix-weekend werd een halt toegeroepen toen de Virtual Safety Car in het leven werd geroepen, uitgerekend vanwege het stilvallen van teamgenoot Pierre Gasly. Het was in zekere zin de redding voor Mercedes, al valt natuurlijk niet met zekerheid te zeggen dat Verstappen de aansluiting daadwerkelijk zou hebben gevonden.

"Uitgerekend de snelste man op de baan, Max, slaagde er na die neutralisatie niet in om zijn banden weer aan de praat te krijgen", vervolgt de teambaas van Mercedes, het team dat de race juist wél zonder problemen in het oude tempo wist te vervolgen.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull trekt 19-jarig supertalent aan als F1-reservecoureur