Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff verdedigt bijzondere uitspraken Hamilton: "Verkeerd geïnterpreteerd"

Vanaf de allerlaatste plaats reed Lewis Hamilton in Spanje terug naar de vijfde positie, al geloofde hij tijdens het begin van de race niet dat dit kon. Toto Wolff prijst de mentaliteit en gedrevenheid van zijn coureur.

Na een incident tijdens de openingsfase van de GP van Spanje viel Lewis Hamilton terug naar de laatste positie in de race. De Mercedes-coureur liet aan zijn team weten dat hij misschien beter zijn motor kon sparen door de race niet uit te rijden, maar uiteindelijk reed hij een sterke race. Hij finishte op de vijfde plaats. Teambaas Toto Wolff legt uit dat de woorden van Hamilton bij de start van de race verkeerd werden geïnterpreteerd. "Het was meer een zin van: 'ik kan het niet geloven', het was niet precies wat hij bedoelde", zegt de Mercedes-man na afloop van de race tegen onder andere RacingNews365. Wolff vindt dat er door de opmerking al snel een verkeerd beeld wordt geschetst van Hamilton. "Je beschrijft niet een coureur die vanaf een halve minuut achterstand op de laatste coureur naar de voorkant van het veld stormt en hierbij de snelste rondetijden neerzet en vijfde wordt. Dat laat zijn mentaliteit en toewijding zien."

Wolff trekt vergelijking met titelstrijd Verstappen

Hamilton en Kevin Magnussen raakten elkaar tijdens de openingsfase van de race, waardoor de Mercedes-coureur schade opliep en zijn goede resultaat weg leek te zijn. "Het was praktisch game over", aldus Wolff. "Maar daarna ging hij door en liet hij veel snelheid zien. Het was niet alleen belangrijk voor zijn moraal, maar ook voor ons." "Hij kon tot de vierde plaats klimmen, voordat er wat problemen ontstonden." Uiteindelijk zakte hij hierdoor weer een plaats terug, maar de Mercedes-teambaas is zeer te spreken over de snelheid van Hamilton en zijn W13-bolide. "Dat zag eruit als een kampioenschapswaardige raceauto." "Dit was niet mogelijk geweest tijdens de vorige races. Het herinnerde mij aan vorig jaar en de jaren daarvoor, toen de auto echt bovenaan stond."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'