Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff verdenkt Ferrari van spelen spelletje: "Ze kunnen veel sneller"

Acht tienden van een seconde. Zo groot was het verschil tussen Lewis Hamilton en Sebastian Vettel na de tweede vrije training voor de Grand Prix van Japan. De Britse Mercedes-coureur, leider in de stand om het wereldkampioenschap en winnaar van vijf uit de laatste zes wedstrijden, lijkt topfavoriet voor de zege in Suzuka.

Zijn teambaas, Toto Wolff, probeert de gemoederen echter een beetje te bedaren. De Oostenrijker meent dat de slag nog lang niet is gestreden en denkt bovendien dat Ferrari verstoppertje heeft gespeeld tijdens de openingsdag in Japan.

"Het is een nek-aan-nek race, ook al doen de rondetijden vermoeden dat we een grote voorsprong hebben", laat Wolff kort na de tweede sessie op Suzuka weten. "In de ochtendsessie was Ferrari in alle bochten rapper, maar dat kwam omdat ze op zachtere banden dan wij rondreden. Op dezelfde compound winnen we een beetje in het bochtenwerk. Volgens mij hebben zij het achterste van hun tong nog niet laten zien." Achter Hamilton sloot Mercedes-teammaat Valtteri Bottas aan op de tweede plaats, de Fin gaf bijna een halve seconde toe op zijn collega. Vettel werd derde, voor Max Verstappen, Kimi Raikkonen en Daniel Ricciardo.

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin