Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff verdwijnt niet zomaar van F1-toneel: "Wil Mercedes voor altijd behouden"

Toto Wolff zag zijn leven in de afgelopen tien jaar veranderen van 'slechts' een investeerder naar dé Formule 1-teambaas van Mercedes. De Oostenrijker is daar nog lang niet klaar mee.

Toto Wolff staat al sinds het begin van 2013 aan het roer bij het Mercedes Formule 1-team. In de afgelopen tien seizoenen won het team maar liefst acht constructeurstitels en is de loopbaan van de Oostenrijker op zijn zachtst gezegd succesvol en de komende jaren gaat hij vrolijk door met zijn werkzaamheden in de F1. Of dat nou als teambaas is of binnen een andere rol, dat laat hij in het midden. Wel is volgens Wolff zeker dat hij voor altijd bij Mercedes wil zijn. In gesprek met de Italiaanse tak van Motorsport blikt hij terug op tien volledige seizoenen bij de Duitse renstal. "Ik weet nog dat ik met Susie (Wolff, red.) in Australië aankwam voor het eerst. Het weer was niet geweldig en het verschil in media-aandacht in vergelijking met Williams was groot." Ondanks alle successen dacht Wolff wel eens aan het vinden van een nieuw avontuur. "In 2020 was er een moment van bezinning. Mijn plan was in zekere zin om voor mijn 49ste te stoppen", zegt de nu 51-jarige Oostenrijker. "Ik wilde iets anders gaan doen en ik had me niet voorgesteld om na mijn vijftigste nog door te gaan als teambaas, maar iets in mij is veranderd." "In het verleden hadden al mijn projecten een duidelijke opzet: aandelen kopen in een bedrijf, het bedrijf verder ontwikkelen en daarna de aandelen weer verkopen. Dat was ook mijn plan toen ik mijn avontuur in de Formule 1 begon, maar in 2020 kwam ik tot de conclusie dat ik voor het eerst in mijn leven wilde blijven waar ik was. Ik veranderde dus mijn strategie."

Wolff en Mercedes 'voor altijd'

In plaats van een snelle ontwikkeling en het verkopen van aandelen is Wolff nog altijd de grote baas bij het F1-team van Mercedes. Ondanks zijn plannen om eerder te stoppen, waarbij hij zelfs 'verhuizen naar Thailand' noemde als een van zijn serieuze opties, blijft hij zijn rol behouden. Wat moeten we de komende jaren verwachten? "Het duurde een paar jaar om dit avontuur te verwerken en me eigen te maken. Ik wilde niet meer terug naar de sector waarin ik 25 jaar heb gewerkt en ik ben nu een echte ondernemer. Ik wil en zal dit bedrijf voor een langere tijd behouden", zo belooft Wolff, die erg lang wil doorgaan binnen Mercedes: "Ik zou zeggen.. voor altijd."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"