Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff verklaart afnemende populariteit Mercedes: "Een logisch gevolg"

Afgelopen donderdag werd bekengemaakt welke coureurs en teams onder fans het populairst zijn. Mercedes viel terug op die lijst, maar volgens teambaas Toto Wolff ligt daar een logische verklaring aan ten grondslag.

Naar aanleiding van een grote wereldwijde enquête onder Formule 1-fans werd Max Verstappen uitgeroepen tot de populairste coureur, terwijl McLaren zichzelf op de borst mocht kloppen met de 'titel' populairste team. Mercedes viel op die lijst terug naar de vierde plaats, achter respectievelijk dus McLaren (29,5%), Red Bull (18,8%) en Ferrari (17,9%). Mercedes moest het doen met 11,9% van de stemmen. Geconfronteerd met die cijfers geeft teambaas Toto Wolff ten overstaan van onder andere RacingNews365 aan dat hij dat jammer, maar begrijpelijk vindt: "Natuurlijk wil je dat jouw team in alles bovenaan staat, maar ik denk dat dit een logisch gevolg is en in dat opzicht hadden we dit ook wel verwacht." Een logisch gevolg van wat? "We mogen ons gelukkig prijzen met het feit dat we zeven jaar op rij hebben gewonnen, wat een geweldige reeks is. Het is duidelijk dat mensen van nature harder juichen voor teams die het zwaarder hebben gehad en dus de underdogs zijn."

Complimenten voor Ricciardo en Norris

Zak Brown, die naast Wolff zat in de betreffende persconferentie, gaf aan dat de coureurs, Daniel Ricciardo en Lando Norris, natuurlijk een belangrijk aandeel hebben in het succesje. Toto Wolff kan dat goed begrijpen: "Daniel is natuurlijk al heel lang heel geliefd en Lando doet dat ook goed." "Dus ze verdienen het ook om te staan waar ze staan. Het totaalpakket voor wat betreft marketing en social media is gewoon erg goed. Misschien moeten we wij nadenken over wat wij daar aan kunnen doen, maar het verleden veranderen we er niet meer mee."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje