Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff verklaart waarom hij de woedende Russell terecht moest wijzen

Het gebeurt niet vaak dat we Toto Wolff horen op de teamradio, maar tijdens de Grand Prix van Frankrijk moest hij George Russell tot rust manen. Hij legt uit waarom hij zijn coureur onderbrak.

George Russell foeterde op de radio nadat hij zichzelf half langs Sergio Perez wist te wurmen door van grote afstand in een gat te duiken. De Mexicaan moest eieren voor zijn geld kiezen en sneed de chicane af, waarna hij voor de neus Russell weer terug op de baan kwam. De Mercedes-coureur was het daar absoluut niet mee eens en liet dat merken ook. Hij ging helemaal los op de teamradio. Na afloop van de race vertelt hij aan onder meer RacingNews365 wat er gebeurde. "De emoties liepen hoog op, voor iedereen, want ik vond dat ik een mega inhaalactie had uitgevoerd op Checo, maar ik mocht de positie niet houden. We hadden duidelijk meer pace." Het ging zelfs zover dat Toto Wolff zich ermee bemoeide en zijn coureur via de radio vertelde om te stoppen met boos zijn en te gaan racen. Russell zegt dat hij het wel fijn vond dat zijn teambaas zich er mee bemoeide, omdat het hen dichter bij elkaar bracht. "Ik genoot ervan toen ik Toto hoorde op de radio, maar hoe dan ook ga ik gewoon vol gas. We staan er samen in, als team. Als je in de auto zit, dan voel je je echter soms wat eenzaam. We doen alles wat we kunnen, maar je weet niet waar de engineers mee bezig zijn. Soms brengen dit soort uitwisselingen je wat dichter naar elkaar toe."

Wolff verklaart ingrijpen

Voor Wolff was de reden van zijn onderbreking echter niet om de band met zijn coureur aan te halen. Integendeel: hij wilde dat Russell de situatie met Perez snel achter zich liet en zich opnieuw focuste op het inhalen van de Red Bull-coureur. "George zat een beetje vast en viel in herhaling wat betreft zijn boosheid over de situatie. Als coureur zit je alleen in de cockpit, maar ik vond dat hij de pace had om Perez in te halen. Dan moest hij echter zijn boosheid achter zich laten en zich concentreren op het verslaan van Checo op het circuit." Dat deed Russell uiteindelijk ook, toen hij profiteerde van een 'slapende' Checo Perez op het moment dat twee ronden voor het einde de virtuele safety car - die op de baan was vanwege de stilgevallen Zhou - met wat vertraging weer van de baan verdween. "Aan het einde van de race was George gewoon zo slim", looft Wolff. "Er was wat verwarring met de virtual safety car, maar hij deed gewoon zijn rechtervoet naar beneden!"

Viaplay
x
RB Ontevreden Marko sluit vervanging Ricciardo niet uit: "Complex onderwerp"