Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff: 'Verstappen moet risico's kennen van de 'gevaarlijke' actie op Russell'

Toto Wolff heeft zich gemengd in de ruzie tussen George Russell en Max Verstappen na hun botsing tijdens de sprintrace van de GP van Azerbeidzjan. Volgens de Mercedes-teambaas was het niets minder dan een racesituatie.

Toto Wolff vindt dat Max Verstappen zich had moeten realiseren in welke gevaarlijke positie hij zich bevond tijdens zijn botsing met George Russell bij de sprintrace van de GP van Azerbeidzjan. In de openingsronde van de sprintrace kwam de snel gestarte Russell voorbij in bocht 2, voordat hij Verstappen in de muur na bocht 3 drukte. De Red Bull van Verstappen liep fikse schade aan zijn sidepod op, die hem naar schatting driekwart seconde per ronde aan tijd kostte. Mercedes-teambaas Wolff verdedigde zijn pupil Russell, die bij de herstart na de safety car wel weer werd gepasseerd door Verstappen. "Allereerst zijn vriendschappelijke gevechten tussen coureurs een goede entertainmentfactor", vertelde Wolff aan media waaronder RacingNews365 toen hem gevraagd werd over het incident.

Risico's

"Het is een racesituatie. Je probeert de buitenkant, dat is nooit een gemakkelijke positie. Ze botsten. Max heeft een enorm gat in de auto, en dat is zeker niet optimaal voor je race. Het is absoluut begrijpelijk dat Max boos is, George verdedigde de positie en het was duidelijk dat hij dat ging doen. Als ik George ben, zou ik precies hetzelfde doen. Als ik Max ben, dan zou ik ook boos zijn geweest. Ik denk dat het gevaarlijk is om via de buitenkant in te halen, omdat je het risico loopt in de muur of in de uitloopstrook te belanden." Wolff wil het incident verder niet te groot maken. Volgens hem kennen de coureurs elkaar al jaren en gaat het er op de baan altijd fel aan toe. "Max racet anders tegen Lewis, maar tussen dezelfde generatie coureurs zijn ze allemaal fel", zei hij. "Dat is altijd zo geweest, ze kennen elkaar. George en Max hadden waarschijnlijk toen ze 10 jaar waren hun eerste vergelijkbare onderlinge situatie, dus het is racen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"