Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff: "Verstappen wilde er zeker van zijn dat Hamiltons ronde verpest werd"

Max Verstappen en Lewis Hamilton hadden het in de sprint shootout met elkaar aan de stok. Volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff ging de één per ongeluk in de fout, de ander met opzet.

Hamilton Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was in de slotseconden van SQ1 gedurende de sprint shootout dat Max Verstappen en Lewis Hamilton elkaar tegenkwamen. Verstappen zat in een snelle ronde, maar stuitte in de laatste bocht op Hamilton, die zich opmaakte voor een snelle ronde. Verstappen verloor tijd en Mercedes-teambaas steekt Toto Wolff steekt de hand in eigen boezem: "Dat was een communicatiefout van onze kant", zo oppert Wolff tegenover onder andere RacingNews365.

"Niemand wil de ander in de weg rijden, want dan krijg je een straf, dus dat was zeker niet ons doel op dat moment." Maar volgens Wolff was het vervolgens in de ogen van Verstappen payback-time: "Wat er vervolgens in bocht één gebeurde (ze gingen samen de bocht door, red.), was een wraakfout van Verstappen. Het was om er zeker van te zijn dat de ronde van Hamilton verpest werd."

"Dus de ene overtreding was niet expres, de andere wel, maar who cares? Uiteindelijk keken we voor onszelf of dit onze race had kunnen veranderen of niet....", aldus Wolff, die geoordeeld moet hebben dat dat niet het geval was. "Maar ik denk dat hier tijdens de volgende rijdersbriefing wel over gesproken zal worden."

En Verstappen? Die was zich van geen kwaad bewust: "Hamilton blokte me in de laatste bocht, dus moest ik meer van het gas en daardoor verloor ik drie tienden. Dat was niet ideaal en niet correct."

"Er stonden nog een paar seconden op de klok, en omdat ik niet zeker was van mijn ronde, wilde ik doorrijden. Maar ik kwam tijd en ruimte tekort toen we met zijn tweeën die bocht in doken. Dat was jammer."

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van Oostenrijk 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

57 reacties

Viaplay

Unibet
x
FIA te mild? Straffendiscussie wakkert aan na meerdere Red Bull-incidenten