Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff verwacht geen langzamere auto's in 2019 ondanks nieuwe regels

De Formule 1-regels voor 2019 veranderen, waarbij de grootste veranderingen zich aan de voorkant van de auto bevinden. Volgens diverse modellen zouden de auto's drie seconden per ronde langzamer zijn, maar Mercedes-teambaas Toto Wolff verwacht dit niet.

De voorvleugel ondergaat een grote verandering in 2019, waarbij de afmetingen ander zijn en het aantal aerodynamische onderdelen dat toegepast mag worden gereduceerd is. Dit betekent dat de teams inleveren aan downforce, maar het tijdverlies zal razendsnel gecompenseerd worden door nieuwe aerodynamische

Dit voorspelt Mercedes-teambaas Toto Wolff, die ook helder is in zijn doelstelling: de rondetijden in Australië tijdens de eerste race van het seizoen 2019 moeten op hetzelfde niveau zijn als die van een jaar eerder. "Qua downforce worden we een jaar terug gezet, maar het is aan ons om te proberen dat ongedaan te maken. We hebben binnen Mercedes volop slimme mensen werken die naar oplossingen zoeken om meer downforce te vinden." "Ik denk dat we in Melbourne net zo snel moeten zijn dan tijdens de Australische Grand Prix van dit seizoen."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"