Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Wolff vestigt hoop op gloednieuwe updates: "Dit resultaat is niet bevredigend"

Het lijkt bij Mercedes van kwaad tot erger te gaan. Het gewezen topteam is inmiddels afgezakt naar plek vier bij de constructeurs en een verbetering in de prestaties bij Lewis Hamilton en George Russell lijkt nog niet in zicht. Een tweede plek van Lewis Hamilton in de sprintrace in China was slechts een doekje voor het bloeden.

Hamilton China race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De achterstand van Mercedes op Red Bull na 5 races is al bijna 150 punten. En ook de achterstand op Ferrari en McLaren is al enorm. En hoewel Lewis Hamilton in de sprintrace van China nog verraste met P2, kwamen de Mercedessen er in de race op zondag niet aan te pas. Russell (P6) en Hamilton (P9, gestart vanaf P18) konden nimmer strijden voor een podiumplek, tot ongenoegen van teambaas Toto Wolff.

"P6 en P9 is niet bevredigend. We proberen onze verwachtingen bij te stellen omdat we weten dat de wagen vol verrassingen zit. Op zaterdag was de wagen goed. Afgezien van Max, konden we profiteren van de strijd achter ons. Het toonde aan dat de prestaties beter worden als je vooraan in schone lucht kunt rijden. Maar in de race hebben we met P6 het maximale uit de wagen gehaald en dat is gewoon niet goed genoeg, dat weten we allemaal", vertelt Wolff aan onder meer RacingNews365.

Wolff hoopt dat Miami iets beter gaat worden voor zijn team. "Ik denk dat de wagen gewoon een moeilijke wagen is om af te stellen en om mee te rijden. Daarom heb je deze schommelingen in de prestaties. Ik denk dat de wagen van Lewis in de race zeker ver verwijderd was van het optimale, het is gewoon rijden op het scherp van de snede. Dus wat is het? Dit is waar we staan. Voor Miami nemen we wat nieuwe onderdelen mee. Het wordt interessant om te zien hoe deze gaan presteren op de auto."

Sta je weer op nul

Wolff snapt er zelf nog niets van hoe het komt dat de wagen zo matig presteert. "De coureurs dachten na Suzuka dat de wagen het beste was in tweeënhalf jaar, zeker als je kijkt naar de prestaties in hoge snelheids-bochten. Maar dan zie je dat we hier totaal niet presteerden in de lage snelheids-bochten. Dus als je bij de een een halve seconde wint, maar bij de ander een halve seconde verliest, sta je weer op nul. Dat is iets wat we moeten verbeteren."

"We hebben alle feiten nu op tafel liggen. We weten wat we hebben aangepast om de problemen met de hoge snelheid op te lossen. We weten hoe de wagen ervoor was. Nu moeten we de wagen zo maken dat ie goed is in zowel bochten met lage als hoge snelheid. We hebben soms momenten van die prestaties gezien, maar over het algemeen zijn we nu niet goed genoeg."

Ook interessant:

De Grand Prix van China ligt achter ons en daarin gebeurde genoeg. Max Verstappen leek er op de vrijdag nog niet heel goed bij te zitten, maar hij pakte overtuigend de zege in de sprintrace en de Grand Prix.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen maakt zich geen zorgen: "Dit zegt niks voor Monaco"