© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Wolff vindt kritiek op Ferrari-president onterecht

29 jan. 2018 13:30 Wanda Bisschop 0 reacties
Mercedes teambaas Toto Wolff neemt het op voor Ferrari-president Sergio Marchionne maar laat tevens weten dat hij geen voorstander is van het zogenaamde harde regime bij Ferrari.

Wolff hanteert andere werkwijze dan Ferrari

Vorig jaar ontpopte Ferrari zich als de grootste uitdager van Mercedes. Lange tijd ging Sebastian Vettel aan de leiding in de titelstrijd maar na de zomerstop moest hij al vrij snel zijn meerdere erkennen in Lewis Hamilton.

Ondanks dat Ferrari voor het eerst in jaren weer mee deed in de titelstrijd én dus tevreden mag zijn, uitte Ferrari-president Sergio Marchionne ook forse kritiek op zijn team. Onder meer Kimi Raikkonen kreeg de wind van voren en moet dit jaar duidelijk aan de bak om zijn carrière in de Formule 1 te kunnen verlengen.

Daarnaast richtte de woede van Marchionne zich ook op zijn eigen motorafdeling nadat zowel Vettel als Raikkonen met motorproblemen kampten tijdens de GP van Maleisië.

Het kwam Marchionne op flinke kritiek te staan waarbij velen ook openlijk twijfelden aan zijn manier van leidinggeven.

De Italiaan kan in ieder rekenen op de steun van Mercedes teambaas Toto Wolff. Wolff laat namelijk aan Motorsport.com het volgende los over zijn Italiaanse concurrent.

"Marchionne is één van de meest succesvolle zakenmensen die ik ken en één van de scherpste geesten die ik ooit aan het werk heb gezien. Zijn aanpak lijkt te werken. De manier waarop het seizoen voor Ferrari is afgelopen, kun je niet toeschrijven aan de druk die is uitgeoefend. Ik vind dat iets te kort door de bocht."

Wolff benadruk vervolgens dat de cultuur bij Mercedes wel iets anders in elkaar steekt.

"Onze motto luidt 'see it, say it, fix it'. Wij willen het probleem de schuld geven en niet het individu. Het ligt in ons menselijke aard om een schuldige aan te wijzen maar we werken er hard aan om dat niet te doen. Mensen kruipen dan juist in hun schulp en dan zie je geen innovatie meer omdat niemand nog risico's durft te nemen. Dat laatste willen we juist."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen