Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff vindt kritiek op Ferrari-president onterecht

Mercedes teambaas Toto Wolff neemt het op voor Ferrari-president Sergio Marchionne maar laat tevens weten dat hij geen voorstander is van het zogenaamde harde regime bij Ferrari.

Vorig jaar ontpopte Ferrari zich als de grootste uitdager van Mercedes. Lange tijd ging Sebastian Vettel aan de leiding in de titelstrijd maar na de zomerstop moest hij al vrij snel zijn meerdere erkennen in Lewis Hamilton. Ondanks dat Ferrari voor het eerst in jaren weer mee deed in de titelstrijd én dus tevreden mag zijn, uitte Ferrari-president Sergio Marchionne ook forse kritiek op zijn team. Onder meer Kimi Raikkonen kreeg de wind van voren en moet dit jaar duidelijk aan de bak om zijn carrière in de Formule 1 te kunnen verlengen. Daarnaast richtte de woede van Marchionne zich ook op zijn eigen motorafdeling nadat zowel Vettel als Raikkonen met motorproblemen kampten tijdens de GP van Maleisië. Het kwam Marchionne op flinke kritiek te staan waarbij velen ook openlijk twijfelden aan zijn manier van leidinggeven.

De Italiaan kan in ieder rekenen op de steun van Mercedes teambaas Toto Wolff. Wolff laat namelijk aan Motorsport.com het volgende los over zijn Italiaanse concurrent. "Marchionne is één van de meest succesvolle zakenmensen die ik ken en één van de scherpste geesten die ik ooit aan het werk heb gezien. Zijn aanpak lijkt te werken. De manier waarop het seizoen voor Ferrari is afgelopen, kun je niet toeschrijven aan de druk die is uitgeoefend. Ik vind dat iets te kort door de bocht." Wolff benadruk vervolgens dat de cultuur bij Mercedes wel iets anders in elkaar steekt. "Onze motto luidt 'see it, say it, fix it'. Wij willen het probleem de schuld geven en niet het individu. Het ligt in ons menselijke aard om een schuldige aan te wijzen maar we werken er hard aan om dat niet te doen. Mensen kruipen dan juist in hun schulp en dan zie je geen innovatie meer omdat niemand nog risico's durft te nemen. Dat laatste willen we juist."

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs