Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Toto Wolff

Wolff vindt wegnemen wereldtitel van Verstappen niet realistisch

Toto Wolff is er niet op uit om de wereldtitel van Max Verstappen weg te nemen nadat Red Bull in 2021 het budgetplafond overschreed. Althans, hij vindt het niet meer realistisch om nu nog het kampioenschap te veranderen.

Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull heeft het budgetplafond van 2021 overschreden en zal hier een straf voor ontvangen van de FIA, maar wat voor een straf is nog niet officieel naar buiten gebracht. In de Verenigde Staten sprak teambaas Christian Horner met FIA-president Mohammed Ben Sulayem over de situatie. Naar verluidt wordt het een geldboete en mogelijk minder windtunneltijd.

De concurrenten van Red Bull denken maar al te graag mee met een passende straf vinden en roepen vooral dat de FIA keihard moet ingrijpen. Dit zodat een soortgelijk incident in het vervolg niet meer voor zal komen. Toto Wolff is een van de concurrenten met een duidelijke mening. "De Financiële reglementen zijn net zo belangrijk als de technische en de sportieve regels", laat hij optekenen bij La Gazzetta Dello Sport.

"Als je gediskwalificeerd wordt voor een technische overtreding, dan moet je dat ook kunnen krijgen voor een overtreding van de financiële reglementen. Ook al zijn deze regels nieuw. Er moet een adequate straf zijn. Er gaan genoeg geruchten, maar de FIA moet uiteindelijk oordelen."

Puntenaftrek voor Verstappen?

Op papier is het nog mogelijk dat Max Verstappen de wereldtitel van 2021 verliest door puntenaftrek. Niemand in de paddock verwacht echter dat dit het geval zal zijn. Wolff denkt eveneens dat het daar al te laat voor is, maar blijft stellig: "Ik ken de grootte van de overtreding niet, maar 1 of 2 miljoen (overschrijding) kan een kampioenschap al beslissen."

"De FIA moet de juiste keuze gaan maken en de straf moet de overtreding weerspiegelen. Ik denk niet dat je nu nog terug kunt komen op de wereldtitel van 2021 (voor Verstappen, red.), want met een kleinere overtreding is dat volgens de regels niet realistisch, maar het moet in de toekomst eerlijker en duidelijker worden."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull gaan Mercedes de genadeklap uitdelen

In de nieuwste RacingNews365 F1-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk uitgebreid vooruit op de GP van de Verenigde Staten, waar Max Verstappen en Red Bull de genadeklap uit kunnen delen aan Mercedes (en Ferrari). Beluister 'm hieronder.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Verenigde Staten 2022 RN365 Nieuwsdossier

89 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Verstappen pareert Leclerc: 'Hij verloor de F1-wereldtitel al eerder'