Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff vindt wegnemen wereldtitel van Verstappen niet realistisch

Toto Wolff is er niet op uit om de wereldtitel van Max Verstappen weg te nemen nadat Red Bull in 2021 het budgetplafond overschreed. Althans, hij vindt het niet meer realistisch om nu nog het kampioenschap te veranderen.

Red Bull heeft het budgetplafond van 2021 overschreden en zal hier een straf voor ontvangen van de FIA, maar wat voor een straf is nog niet officieel naar buiten gebracht. In de Verenigde Staten sprak teambaas Christian Horner met FIA-president Mohammed Ben Sulayem over de situatie. Naar verluidt wordt het een geldboete en mogelijk minder windtunneltijd. De concurrenten van Red Bull denken maar al te graag mee met een passende straf vinden en roepen vooral dat de FIA keihard moet ingrijpen. Dit zodat een soortgelijk incident in het vervolg niet meer voor zal komen. Toto Wolff is een van de concurrenten met een duidelijke mening. "De Financiële reglementen zijn net zo belangrijk als de technische en de sportieve regels", laat hij optekenen bij La Gazzetta Dello Sport . "Als je gediskwalificeerd wordt voor een technische overtreding, dan moet je dat ook kunnen krijgen voor een overtreding van de financiële reglementen. Ook al zijn deze regels nieuw. Er moet een adequate straf zijn. Er gaan genoeg geruchten, maar de FIA moet uiteindelijk oordelen."

Puntenaftrek voor Verstappen?

Op papier is het nog mogelijk dat Max Verstappen de wereldtitel van 2021 verliest door puntenaftrek. Niemand in de paddock verwacht echter dat dit het geval zal zijn. Wolff denkt eveneens dat het daar al te laat voor is, maar blijft stellig: "Ik ken de grootte van de overtreding niet, maar 1 of 2 miljoen (overschrijding) kan een kampioenschap al beslissen." "De FIA moet de juiste keuze gaan maken en de straf moet de overtreding weerspiegelen. Ik denk niet dat je nu nog terug kunt komen op de wereldtitel van 2021 (voor Verstappen, red.), want met een kleinere overtreding is dat volgens de regels niet realistisch, maar het moet in de toekomst eerlijker en duidelijker worden."

Viaplay
x
Max Waarom Verstappen concurrentie kan declasseren tijdens GP China