Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Toto Wolff

Wolff: "Voel me niet thuis in een rijtje met teambazen als Todt en Dennis"

Toto Wolff is op dit moment de meest succesvolle teambaas in de Formule 1-paddock, toch heeft de Oostenrijker nog niet het gevoel dat hij thuishoort in dit rijtje.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

"Mensen als Jean Todt en Ron Dennis zijn natuurlijk legendes in de Formule 1 en ik vind het een eer om in een adem genoemd te worden met die oud-teambazen. Echter voel ik mezelf nog niet thuis in dat rijtje", aldus Wolff in gesprek met het Italiaanse Sky Sport. "Aan het eind van mijn carrière kunnen we de balans pas echt opmaken en zien wat ik gepresteerd heb in de Formule 1."

Er wordt vaak gespeculeerd over een overstap van de Mercedes-teambaas naar het team van Ferrari. De Oostenrijker wil een overstap naar de beroemde autofabrikant noch bekennen nog bevestigen: "Ik hou van auto's en ik ben een gepassioneerd autosport-fan. Daardoor ben ik automatisch geïnteresseerd in het verhaal van Ferrari en oprichter Enzo Ferrari. Het merk Ferrari staat wat betreft fascinatie dan ook bovenaan", aldus de politiek correcte woorden van Wolff op de vraag of hij ooit de teambaas van Ferrari zal worden.

Vooralsnog is hij echter de teambaas van Mercedes en wanneer hij daar stopt, lijkt een overstap naar een baan buiten de sportwereld de voorkeur te hebben bij Wolff: "Ik zou na de Formule 1 graag iets willen doen wat meer betekenis heeft in het leven. Ik bedoel, de Formule 1 levert je vooral veel specifiek werk op, net als in andere topsporten. Sport is ook geweldig, maar ik zou toch graag nog iets groters willen doen, al weet ik nog absoluut niet wat. Ik zie mezelf niet de politiek ingaan, maar ik voel dat er nog iets op me te wachten staat na mijn tijd in de Formule 1."

1 reactie

    Breaking Coronel: "Verstappen gaf daar het hele veld rijles"