Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff voelt zich nog altijd bestolen: "Zege Verstappen als Maradona's 'hand van God'"

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft nog altijd geen goed woord over voor het verloop van de allerlaatste Grand Prix van 2021. Het was de race waarin Lewis Hamilton de titel binnen leek te hebben, maar waarin een dramatische slotronde ervoor zorgde dat het alsnog Max Verstappen was die zijn eerste wereldtitel in de F1 veroverde.

De woede en teleurstelling is nog niet gezakt bij Toto Wolff. Dit werd duidelijk in een interview met het Duitse Bild. Gevraagd of de wereld getuige was van het grootste onrechte uit de sportgeschiedenis antwoordde de Mercedes-teambaas dan ook bevestigend. "Het staat zeker op gelijke hoogte met 'de hand van God' van Diego Maradona of het doelpunt op Wembley in 1996." Wolff voelt zich naar eigen zeggen niet bedrogen, maar slachtoffer: "Een inconsequente beslissing van de race-director ontnam Lewis de titel." Hoewel Mercedes en Wolff ervan overtuigd waren dat ze een eventuele rechtszaak gewonnen zouden hebben, besloot men af te zien van een protest of beroep. "Elke stap was een gezamenlijke beslissing. We besloten samen dat we zouden protesteren en wilden een eventueel hoger beroep goed overwegen. We hebben samen besloten om niet in beroep te gaan. Zelfs als we voor elk normaal gerecht hadden gewonnen, wilden we de titel niet winnen aan de groene tafel."

Wolff lijkt FIA te wantrouwen

Alleen in de Formule 1 zelf gaf Wolff zichzelf weinig kans, zo laat hij weten als hem gevraagd wordt of hij dacht dat Mercedes een hoger beroep had gewonnen: "Nee, want autosportbond FIA zou beklaagde en rechter tegelijk zijn geweest. Dit geeft een gevoel van machteloosheid. Net als zondag in de laatste ronde. Zo heb ik me als kind voor het laatst gevoeld." De teleurstelling en het gevoel van onrecht overheerst nog altijd bij zowel Wolff als Lewis Hamilton. "Lewis en ik zijn nog steeds compleet ontevreden. Mijn hart en ziel huilen nog steeds met elke porie. Wanneer de principes van sport worden genegeerd en de stopwatch niets meer waard is, begint men zich af te vragen of al het werk, bloed, zweet en tranen het wel waard zijn."

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"