Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Toto Wolff

Wolff vol lof over updates: "Dan doet Mercedes weer mee"

Toto Wolff is zeer tevreden over de updates die Mercedes heeft meegenomen voor de Grand Prix van Spanje. Als de Duitse renstal de verbeteringen vast kan houden, dan denkt hij de strijd aan te kunnen gaan met Ferrari en Red Bull.

Hamilton Barcelona
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Mercedes heeft volgens teambaas Toto Wolff duidelijk vooruitgang geboekt met haar nieuw upgradepakket voor de Grand Prix van Spanje. George Russell en Lewis Hamilton klokten tijdens de tweede vrije training respectievelijk de tweede en derde tijd, tot blijdschap van de Oostenrijkse teambaas.

Er is verbetering gevonden op motorisch en aerodynamisch vlak, zo legt hij vlak na de tweede training uit bij Sky Sports. "Beide fabrieken hebben keihard gewerkt. Brixworth (hier staat de motorfabriek van Mercedes, red.) heeft terrein gewonnen ten opzichte van de andere motorleveranciers. Het is fantastisch om te zien en ik ben erg trots."

"Qua chassis komen we steeds dichter bij", vervolgt Wolff. "We hebben een solide vrijdag gehad, net zoals in Miami. We moeten nog zien hoe het morgen gaat en of we dit qua performance vast kunnen houden. Als dat zo is, dan doen we weer mee of staan we in ieder geval solide in de top drie."

Mercedes-bolide heeft minder last van porpoising

Een van de grootste problemen bij de W13 van Mercedes was porpoising, het stuiteren van de bolide. Volgens Wolff is dit probleem minder erg geworden, maar is er nog altijd werk aan de winkel. "Het is beter, maar de coureurs voelen zich nog niet helemaal comfortabel in de bochten op hoge snelheid."

"Hier verliezen we nog veel tijd. We moeten nog uitzoeken hoe dat precies zit. Dit is dan ook wat we morgen gaan doen." Mercedes en de andere negen renstallen in de Formule 1 hebben nog één training te verrijden, waarna de kwalificatie voor de GP van Spanje van start gaat.

Ook interessant:

Ferrari én Red Bull pakken in Spanje allebei uit met updates. Het maakt dat we het beste van Red Bull en Max Verstappen nog niet hebben gezien, maar dat kan evengoed voor Ferrari en Charles Leclerc gelden. Wat zegt het podcast-panel?

Luister nu de podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

Formule 1 GP Spanje 2022 RN365 Nieuwsdossier

15 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez