Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff vol lof over updates: "Dan doet Mercedes weer mee"

Toto Wolff is zeer tevreden over de updates die Mercedes heeft meegenomen voor de Grand Prix van Spanje. Als de Duitse renstal de verbeteringen vast kan houden, dan denkt hij de strijd aan te kunnen gaan met Ferrari en Red Bull.

Mercedes heeft volgens teambaas Toto Wolff duidelijk vooruitgang geboekt met haar nieuw upgradepakket voor de Grand Prix van Spanje. George Russell en Lewis Hamilton klokten tijdens de tweede vrije training respectievelijk de tweede en derde tijd, tot blijdschap van de Oostenrijkse teambaas. Er is verbetering gevonden op motorisch en aerodynamisch vlak, zo legt hij vlak na de tweede training uit bij Sky Sports . "Beide fabrieken hebben keihard gewerkt. Brixworth (hier staat de motorfabriek van Mercedes, red.) heeft terrein gewonnen ten opzichte van de andere motorleveranciers. Het is fantastisch om te zien en ik ben erg trots." "Qua chassis komen we steeds dichter bij", vervolgt Wolff. "We hebben een solide vrijdag gehad, net zoals in Miami. We moeten nog zien hoe het morgen gaat en of we dit qua performance vast kunnen houden. Als dat zo is, dan doen we weer mee of staan we in ieder geval solide in de top drie."

Mercedes-bolide heeft minder last van porpoising

Een van de grootste problemen bij de W13 van Mercedes was porpoising, het stuiteren van de bolide. Volgens Wolff is dit probleem minder erg geworden, maar is er nog altijd werk aan de winkel. "Het is beter, maar de coureurs voelen zich nog niet helemaal comfortabel in de bochten op hoge snelheid." "Hier verliezen we nog veel tijd. We moeten nog uitzoeken hoe dat precies zit. Dit is dan ook wat we morgen gaan doen." Mercedes en de andere negen renstallen in de Formule 1 hebben nog één training te verrijden, waarna de kwalificatie voor de GP van Spanje van start gaat.

Viaplay
x
Max Marko neemt voorschot op F1-afscheid Verstappen