Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff voorzichtig optimistisch over potentieel nieuw Formule 1-team

De meeste Formule 1-teams zijn nog sceptisch over de komst van een nieuw Formule 1-team zoals Andretti, maar langzaam wordt er meer vertrouwen gekweekt. Toto Wolff noemt de versterking van Andretti met merken als General Motors/Caddilac een stap in de goede richting.

Wolff Domenicali Ben Sulayem
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Als het aan Michael en Mario Andretti ligt, dan staan ze binnen enkele jaren met hun merk als elfde team op de Formule 1-grid. Onlangs lieten ze zien dat hun plannen om toe te treden tot de koningsklasse meer dan serieus zijn. Andretti versterkte zich met General Motors en het daaronder vallende Cadillac. Samen willen ze de F1 betreden.

De andere F1-teams waren sinds de eerste aankondiging van Andretti niet laaiend enthousiast. Niet zo gek ook: met een elfde team moeten de miljoeneninkomsten van de koningsklasse ineens gedeeld worden met een extra team. De bestaande teams willen alleen een nieuwe toetreder als de partij ook echt waarde kan toevoegen aan de sport.

Andretti lijkt dat meer en meer te bewijzen, zo is ook Toto Wolff van mening. In een persconferentie zegt hij tegen onder andere RacingNews365 dat het Amerikaanse merk de goede kant op gaat met bijvoorbeeld General Motors/Cadillac binnen een samenwerkingsverband. "Dat is pas een statement, dat ze nu hun krachten bundelen met Andretti. Het is zonder twijfel erg positief."

"Hierdoor kijk je er op een andere manier na", aldus de Mercedes-teambaas, die daarna zijn optimisme voorzichtig relativeert. "Het kan wel of niet voordelig zijn voor de Formule 1, maar het is zeker weten iets. Niemand twijfelt aan de reputatie van GM of Cadillac in de motorsport en natuurlijk ook als wereldwijd automerk."

Ook interessant:

Zo moet het nieuwe Amerikaanse F1-team eruit gaan zien

Andretti en Cadillac hebben grootse plannen om toe te treden tot de Formule 1. Hoe gaan ze dat doen en hoe komt het team er uit te zien? We leggen het je uit.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Horner: 'Achterbakse actie van één van onze concurrenten'