Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff vreest Verstappen na imposante stint: "Erg goed"

Aan de vooravond van de eerste Formule 1-race van het seizoen in Bahrein maakt Toto Wolff zich grote zorgen over Red Bull en specifiek over Max Verstappen. Tijdens de testdagen maakte de Nederlander veel indruk op de teambaas van Mercedes.

Toto Wolff pre season test Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Toto Wolff zal de afgelopen weken wel een paar keer wakker zijn geschrokken van het toch wel radicale ontwerp van de Red Bull RB20. Die auto had toch wat weg van de Mercedes van de afgelopen jaren. Maar daar waar Mercedes de afgelopen twee jaar bijna niet vooruit was te branden, lijkt Red Bull gelijk de snelheid te hebben gevonden en is de Oostenrijkse renstal de maatstaf voor 2024.

Tijdens de testdagen was Red Bull opnieuw het dominante team. Op een paar kleine issues na was de betrouwbaarheid prima in orde en zeker de pace op de longruns was indrukwekkend te noemen. Ook al waren Verstappen en Perez niet de snelste coureurs, Red Bull en Max Verstappen zijn de uitgesproken favoriet voor het komende F1-seizoen, terwijl Mercedes nog aan het zoeken was.

Als Wolff wordt geconfronteerd met de woorden van Fernando Alonso dat 'negentien coureurs al weten dat ze geen wereldkampioen worden', reageert de Oostenrijker daar als volgt op. "Fernando is altijd erg pragmatisch. Als de ranking zo blijft als tijdens de tests, dan heeft Red Bull een relatief grote voorsprong, vooral met Max in de auto. Vooral die ene lange run was erg goed, want zijn tijden waren absoluut stabiel. Hij had helemaal geen bandenslijtage en is daarom zeker de favoriet, al is hij niet zo sterk als vorig jaar", zo zegt Wolff in gesprek met de Oostenrijkse zender ORF.

Daarbij doelt Wolff waarschijnlijk op de snaarstrakke stint van Verstappen op de mediums, waarbij hij 11 ronden lang rondetijden binnen 0.2 seconden van elkaar noteerde. Dan haalt Wolff nog even de situatie van vorig jaar aan, waarmee hij wil laten zien dat alles ineens kan veranderen.

"Dingen kunnen altijd anders gaan. Aston Martin maakte vorig jaar een enorme stap voorwaarts en McLaren in het bijzonder. Ze waren eigenlijk bijna het laatste team in de eerste helft van het jaar, ze brachten een upgrade en toen vochten ze voor het podium. En dat kan natuurlijk altijd weer gebeuren. Daarom moet het seizoen zeker niet worden afgeschreven", zo sluit de Oostenrijker af.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs