Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff vreest voor Red Bull-ontwikkeling: "Dat weet ik uit de dominante Mercedes-jaren"

Is Red Bull ook in 2024 de titelfavoriet? Mercedes-teambaas Toto Wolff vreest van wel, maar stelt dat zijn team "alles behalve opgeeft" in het proces om de renstal uit Milton Keynes bij te benen.

Hamilton Russell Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Poleposition na poleposition en overwinning na overwinning. Red Bull flikt het in 2022 én 2023. Een extravagante Max Verstappen, een hoogbegaafde Adrian Newey en een dijk van een krachtbron lijken de juiste ingrediënten voor Red Bull om ook in 2024 sterk voor de dag te komen.

Mercedes is een ander team dat seizoen na seizoen oppermachtig was. In de periode van 2014 - 2021 boekte het team uit Brackley maar liefst 111 overwinningen. En juist de gedachte dat de zilverpijlen in de tweede seizoenshelft al een beetje achterover konden leunen en aan de slag konden met de auto van het volgende seizoen, baart Wolff zorgen als hij naar Red Bull kijkt. Dat geeft hij aan in gesprek met OE24.

"We vertellen onszelf iedere dag dat de ontwikkelingscurve steiler moet zijn dan ooit tevoren. We geven echt flink gas. Om vooraan mee te strijden, móét onze auto een veel betere basis hebben. Omdat Red Bull zo ver voorop ligt, veranderen we het volledige concept van de auto."

"Dat ik weet nog uit de jaren dat wij zo dominant waren"

De interviewer van het Oostenrijkse blad vraagt Wolff het volgende: "Maar Red Bull is toch ook al lang bezig met de ontwikkeling van de 2024-auto?"

De teambaas van Mercedes antwoordt: "Absoluut. Dat ik weet nog uit de jaren dat wij zo dominant waren. Dankzij de marge kun je nóg eerder beginnen met de ontwikkeling van de nieuwe auto. Als de reglementen niet veranderen, is het extra moeilijk om de achterstand in te halen", vreest hij. "Maar we zullen alles behalve opgeven."

Wolff omschrijft tevens het probleem waar zijn coureurs Lewis Hamilton en George Russell voortdurend tegenaan lopen. "Onze auto heeft - om het in een notendop te zeggen - één groot probleem: de achterkant breekt steeds uit. De coureurs hebben geen vertrouwen bij het insturen. Zij hebben een auto nodig waarmee ze weer kunnen pushen, en niet één waarmee ze bang zijn dat ze er in elke bocht afvliegen."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Opmerkelijk McLaren-junior paar uur na aankondiging geschorst