Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Wolff waarschuwt: "Boze Hamilton gaat jagen op Verstappen"

Lewis Hamilton zal, in tegenstelling tot de voorgaande races, op zondag niet van poleposition vertrekken. Die positie is namelijk voor Max Verstappen, die volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff een zware kluif kan verwachten aan de zevenvoudig kampioen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes AMG F1

Toto Wolff moest leidend en lijdend toezien hoe zijn Mercedes de poleposition aan een dominante Max Verstappen moest laten op de zaterdag van het Grand Prix-weekend in Abu Dhabi. De

Ik maak me zorgen over zondag, want de longruns van Red Bull waren op vrijdag veel beter. Maar Hamilton is aan het jagen. Ik kan niets tegen hem zeggen, maar ik denk dat hij boos zal zijn. Dat is mooi, hij zal gemotiveerd zijn voor de race om op Max te jagen.

We staan op achterstand, maar we moeten het positief bekijken. Soms is dat geen slecht beginpunt. Als we tijdens de start posities verliezen, dan wordt het lastiger en lastiger. Het is echter een lange race en het is Lewis Hamilton die in onze auto zit."

Inhalen op de baan wordt lastig

Trackpositie zal op zondag belangrijk zijn, weet Wolff. Wat dat betreft is Red Bull dus in het voordeel, zeker nu ze een achtervleugel hebben die zorgt voor meer snelheid op de rechte stukken. "Red Bull heeft de kleinere vleugel geïnstalleerd, dus ze zullen veel snelheid hebben op de rechte stukken", concludeert Wolff. "Er is op dat vlak dus niet echt een verschil tussen ons en hen. Alleen als de banden verschillend zijn kan er ingehaald worden, en daar heb je een totaal andere strategie voor nodig."

"Het is nog steeds lastig om in te halen", zo velt hij zijn oordeel de vernieuwde lay-out van het circuit. Misschien moeten we bocht zes en zeven weghalen en gewoon vol gas twee kilometer lang een recht stuk hebben met DRS! Dat zou spannend zijn. De rechte stukken zijn nog steeds niet lang genoeg. Bocht vijf is te snel en bocht negen is te snel met de banking, want je kan daar niet met zijn tweeën naast elkaar de bocht ingaan. Ik ben dus sceptisch over inhaalacties."

Wolff duimt en rekent op set-upwijzigingen

Op vrijdag was Verstappen erg snel in de lange runs. Mercedes maakte vervolgens wat aanpassingen, waarvan Wolff hoopt dat ze hun vruchten hebben afgeworpen. Anders kan het een lastige race worden. "We hebben absoluut geprobeerd om grotere set-upveranderingen te maken voor de lange runs in de race. In de lange runs presteerden we namelijk enorm ondermaats."

"We waren echt niet competitief ten opzichte van de Red Bull, dus welke stap we ook maken, ik hoop dat het de goed kant op gaat. Er is echter geen garantie dat het genoeg zal zijn. De snelste auto, fundamenteel gezien, zal de race op zondag winnen", voorspelt hij.

Mercedes hoopt op een faire race

In aanloop naar het weekend werd er veel gepraat over een mogelijke crash tussen de twee titelrivalen. Wolff gaat er niet vanuit dat dat gaat gebeuren. Hij heeft het er intern dan ook niet over gehad. "Ik heb er met Lewis niet over gepraat, want ik heb het gevoel dat de wedstrijdleider nog eens goed duidelijk heeft gemaakt bij de coureurs wat de mogelijke consequenties kunnen zijn."

"Er is bij mij echter geen twijfel dat de coureurs hard zullen racen, want dit draait om de Formule 1-wereldtitel, maar ik heb er vertrouwen in dat er clean, wel hard, maar ook clean zal worden geracet. Zonder iemand van de baan te duwen, of te raken. Dit epische kampioenschap verdient zo'n finale", aldus de Oostenrijker.

53 reacties

x
Onthuld Alles wat je moet weten over de F1-plannen van Audi en Porsche