Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Toto Wolff

Wolff waarschuwt nieuw F1-team: "Je hebt een miljard nodig"

In 2024 heeft de Formule 1 mogelijk een elfde renstal. Mario Andretti wil dit seizoen debuteren met zijn eigen team, maar Mercedes-teambaas Toto Wolff waarschuwt: het is veel duurder dan het inschrijfgeld.

Toto Wolff Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/MichaelPotts

Nieuwe Formule 1-teams moeten een bedrag van 200 miljoen dollar betalen als ze willen debuteren in de koningsklasse van de autosport. Het lijkt een enorme drempel, maar in 2024 wil Mario Andretti actief zijn in de F1. Toto Wolff waarschuwt echter dat het een veel grotere som geld kost om (competitief) mee te doen.

Wie écht wil meedoen, heeft namelijk een miljard nodig. In gesprek met onder meer RacingNews365 legt de Mercedes-teambaas uit dat het inschrijfgeld je nog niets oplevert. "Ja, Andretti is een grote naam en de Amerikaanse markt is belangrijk, maar elk team moet creatief zijn en waarde toevoegen (aan de sport, red.)."

"Het is niet alleen 200 miljoen dollar betalen, maar je moet laten zien wat je kan doen voor de andere teams, de Formule 1 en de FIA. Alleen dan zal de sport groeien. Wij zijn het absolute hoogtepunt. Dit is de Champions League, de NFL."

Wolff staat open voor serieuze nieuwe teams

De drempel van 200 miljoen dollar is door de teams, FIA en F1 bepaald. Het geld wordt verdeeld over de bestaande teams, omdat zij wat prijzengeld mislopen doordat er een extra team meedoet. Wolff vindt het echter geen probleem dat er een nieuw team komt, zolang het maar een serieuze kandidaat is.

"Als het een écht merk is met de goede mensen en het nodige geld. Niet alleen de 200 miljoen, want je hebt waarschijnlijk een miljard nodig als je vanaf het begin serieus wil meespelen met het clubje. Maar als je dat doet en kan, waarom niet?"

Ook interessant:

Hamilton krijgt het zwaar en moet niet alleen Verstappen van zich afschudden

In de nieuwste RN365-podcast bespreken we het gedwongen vertrek van Michael Masi en oordelen Viaplay-expert Tom Coronel en F1-expert Ruud Dimmers dat Hamilton het zwaar gaat krijgen met Verstappen, maar ook met anderen. Beluister de nieuwste aflevering hieronder.

16 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Spanje 2022