Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff waarschuwt nieuw F1-team: "Je hebt een miljard nodig"

In 2024 heeft de Formule 1 mogelijk een elfde renstal. Mario Andretti wil dit seizoen debuteren met zijn eigen team, maar Mercedes-teambaas Toto Wolff waarschuwt: het is veel duurder dan het inschrijfgeld.

Nieuwe Formule 1-teams moeten een bedrag van 200 miljoen dollar betalen als ze willen debuteren in de koningsklasse van de autosport. Het lijkt een enorme drempel, maar in 2024 wil Mario Andretti actief zijn in de F1. Toto Wolff waarschuwt echter dat het een veel grotere som geld kost om (competitief) mee te doen. Wie écht wil meedoen, heeft namelijk een miljard nodig. In gesprek met onder meer RacingNews365 legt de Mercedes-teambaas uit dat het inschrijfgeld je nog niets oplevert. "Ja, Andretti is een grote naam en de Amerikaanse markt is belangrijk, maar elk team moet creatief zijn en waarde toevoegen (aan de sport, red.)." "Het is niet alleen 200 miljoen dollar betalen, maar je moet laten zien wat je kan doen voor de andere teams, de Formule 1 en de FIA. Alleen dan zal de sport groeien. Wij zijn het absolute hoogtepunt. Dit is de Champions League, de NFL."

Wolff staat open voor serieuze nieuwe teams

De drempel van 200 miljoen dollar is door de teams, FIA en F1 bepaald. Het geld wordt verdeeld over de bestaande teams, omdat zij wat prijzengeld mislopen doordat er een extra team meedoet. Wolff vindt het echter geen probleem dat er een nieuw team komt, zolang het maar een serieuze kandidaat is. "Als het een écht merk is met de goede mensen en het nodige geld. Niet alleen de 200 miljoen, want je hebt waarschijnlijk een miljard nodig als je vanaf het begin serieus wil meespelen met het clubje. Maar als je dat doet en kan, waarom niet?"

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"