Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff waarschuwt voor Red Bull: "Daar zijn ze weer beresterk"

Ondanks dat Mercedes een aantal stappen heeft gemaakt, kunnen de zilverpijlen het tempo van Max Verstappens RB19 tot op heden niet bijbenen. Teambaas Toto Wolff denkt dat een overwinning er ook tijdens de Grand Prix van Hongarije er niet inzit. "Red Bull zal daar beresterk zijn."

Mercedes-teambaas Toto Wolff kan vooralsnog enkel dromen van een overwinning in het Formule 1-seizoen van 2023. De Mercedes W14 is simpelweg niet snel genoeg en is daarbij erg wispelturig. Waar Hamilton in Canada Max Verstappen en Fernando Alonso goed kon volgen, was dat in Oostenrijk totaal niet het geval en ook in Silverstone bleken sommige concurrenten over sterker materiaal te beschikken. En dat blijft nog wel even zo, volgens Wolff. "De Hungaroring is een circuit waar Red Bull sterk zal zijn. Beresterk, zelfs. Voor alle andere teams wordt het daar juist weer wat moeilijker om aan te haken", vertelt hij tegen het Oostenrijkse ORF.

Recordpoging voor Red Bull Racing

Als Red Bull opnieuw wint in Hongarije, vestigt de Oostenrijkse renstal een nieuw record met twaalf opeenvolgende overwinningen. Het team van Verstappen en Sergio Pérez staat momenteel op gelijke hoogte met McLaren; ook Alain Prost en Ayrton Senna wonnen in 1988 elf races op rij. Helmut Marko, tevens aanwezig bij het interview met ORF, laat zich nuchter uit over een mogelijke verbreking van het record. "Het lijkt erop dat er met elke overwinning een record wordt verbroken", vertelt hij grijzend. "Laten we eerst maar eens kijken hoe onze auto presteert in Boedapest. Na deze zegereeks moeten we gewoon positief naar de volgende races kijken. Het seizoen is nog lang en in Hongarije zijn we nog niet eens halverwege. Maar zo lang het kan genieten we ervan en proberen we de reeks te verlengen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"