Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff: 'We zaten helemaal fout, de auto stuiterde als een kangoeroe'

Toto Wolff baalt van de kwalificatie in Miami. Na een sterke tweede training ging het tijdens de derde training compleet de verkeerde kant op bij afstelling en de upgrades van de Mercedes-bolide.

Tijdens de tweede vrije training in Miami oogde Mercedes sterk, maar in de derde training en de kwalificatie vielen de coureurs ineens ver terug in de pikorde. Uiteindelijk kwamen Lewis Hamilton en George Russell niet verder dan respectievelijk de zesde en twaalfde plaats in de kwalificatie. Toto Wolff baalt van wederom een matig resultaat. De Mercedes-teambaas legt bij Sky Sports uit dat er een fout is gemaakt met de nieuwe upgrades van het team. "Ik denk dat we prestaties hebben gezien tijdens de tweede training die realistisch waren. We konden een sweet spot vinden, maar vandaag in de derde training zaten we helemaal fout met de experimenten." "We konden een klein beetje terugkomen, maar de auto stuiterde als een kangoeroe en de rijders waren er niet blij mee. Je kan zien dat dat de reden is waardoor we achterlopen."

Een aantal upgrades werkten wel voor Mercedes

Tijdens de derde training ging het mis voor Mercedes, maar eerder in het weekend zaten Hamilton en Russell dichter bij de rondetijden van de concurrenten bij Ferrari en Red Bull. Wolff legt uit dat de experimenten en de upgrades ook wat hebben opgeleverd. "We hebben meer grip op de situatie." "Het is nooit één ding waardoor je performance of juist geen performance krijgt. We hadden gisteren een goede auto, maar we hebben het uiteindelijk weer wat slechter gemaakt. Sommige dingen begrijpen we nu wat meer, andere dingen weer niet", aldus de Oostenrijker.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje