Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mick Schumacher

Wolff weerlegt uitspraken Marko: "Ik heb nooit met AlphaTauri gesproken over Schumacher"

Onlangs beweerde Dr. Helmut Marko tegenover het Duitse Sport1 dat Mercedes-teambaas Toto Wolff probeerde protegé Mick Schumacher onder te brengen bij AlphaTauri, iets waar Marko het totaal niet mee eens was. Wolff kan zich echter niet vinden in de uitspraken van zijn landgenoot en legt uit hoe de vork in de steel zit.

Toto wolff mick schumacher racingnews365 1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Volgens Marko klopte Wolff eigenhandig aan bij Red Bull-CEO Oliver Mintzlaff, om met hem de mogelijkheden te bespreken met betrekking tot een mogelijke overstap naar AlphaTauri voor Schumacher. Marko: "Het kwam naar voren tijdens een onderlinge (Red Bull) vergadering. Waarom zouden we Schumacher een zitje geven? Hij is een Mercedes-coureur, meneer Wolff is verantwoordelijk voor hem." Marko vervolgde zijn verhaal en belichtte daarin de onhandige timing van Wolffs actie: "Het is vrij stom dat meneer Wolff dit doet, terwijl hij op hetzelfde moment openlijk politiek voert tegen ons bij de FIA." Marko sloot af: "Als Wolff zo'n hoge pet op heeft van Schumacher, waarom laat hij hem dan niet in zijn eigen team rijden of gebruikt hij zijn invloed om hem onder te brengen bij een klantenteam als Williams?"

Onder meer RacingNews365 sprak Wolff tijdens het Canadese Grand Prix-weekend over het onderwerp. Wolff deelde zijn visie over de loopbaan van Schumacher, toen hem gevraagd werd op welke manier Mercedes Schumacher kan helpen terug te keren op de grid.

"Ik weet niet eens zeker of we Mick kunnen helpen", zei Wolff. "Want elke keer als we positief over hem zijn, voelt iemand zich geroepen om iets negatiefs te zeggen. Daarnaast heb ik nooit met de Red Bull-directie gesproken op de manier die Marko schetst. Overal waar ik een goed woordje kan doen over Mick, doe ik dat. Maar uiteindelijk is het aan de teams om te beslissen welke coureurs ze contracteren."


Schumacher belangrijk voor Mercedes

De Mercedes-teambaas is van mening dat Mick gedurende zijn tijd bij Haas te veel negatieve kritiek heeft ontvangen. Volgens de Oostenrijker heeft de Formule 2-kampioen veel in zijn mars. "Ik ben van mening dat Mick vorig jaar is afgebrand. Ik denk dat wie Mick contracteert, de beschikking heeft over een groot talent." Wolff vertelde tevens dat hij er geen problemen mee heeft om Schumacher in een Mercedes te zetten, mocht dat nodig zijn. "Wanneer je over een reservecoureur beschikt, moet je hem de kans bieden om te racen, indien nodig. Stel dat George of Lewis een voedselvergiftiging heeft, dan weten we dat we een over een super coureur beschikken die de auto goed zal besturen."

Volgens Wolff is Schumachers bijdrage dit jaar opmerkelijk. Desondanks heeft hij er geen problemen mee als de Duitser terugkeert op de grid bij een ander team. "Het is geweldig om over een volwassen, succesvolle en ervaren F1-coureur te beschikken die ons ondersteunt op de simulator. Zijn feedback is erg waardevol. Bij sommige Europese Grands Prix is het écht een voordeel om hem 's nachts in de simulator te laten rijden, zodat we de data die hij genereert kunnen gebruiken op het circuit op zaterdag." Wolff sloot af: "Hoewel Mick zijn inzet van enorme waarde is voor het team, heb ik het liefst dat hij terugkeert in een F1-cockpit en daadwerkelijk racet."

Toto Wolff en Mick Schumacher lopen door het Formule 1 paddock © XPBimages

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull hebben wat recht te zetten in Formule 1 GP Oostenrijk

Er wacht ons een sprintraceweekend, iets dat Red Bull vorig jaar nog voor problemen stelde in Oostenrijk. Weten Verstappen en zijn team herhaling te voorkomen? Coronel, Dimmers en Mosterdijk bespreken de kwestie.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Hamilton Mercedes-coureur verliest WK-punt na fikse straf tijdens sprintrace Miami