Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff wijst zijn mogelijke opvolger aan bij Mercedes

Mocht het Toto Wolff een keer niet lukken om bij een race aanwezig te zijn, dan heeft de teambaas een vervanger al klaarstaan.

Wolff D Ambrosio Mercedes Bahrain Test Day Three AM
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De teambaas heeft namelijk bekendgemaakt dat Jerome D'Ambrosio zijn rol zal overnemen tijdens de races waar hij niet aanwezig is. D'Ambrosio is zelf autocoureur geweest en heeft 20 Formule 1-starts achter zijn naam staan. Hij begon in 2011 bij Marussia en maakte daarna eenmalig een uitstap naar Lotus tijdens de Grand Prix van Italië in 2012.

Van Formule 1 naar Formule E naar Formule 1

D'Ambrosio racete van 2014 tot 2020 in de Formule E-klasse, waarna hij in 2021 de rol van Susie Wolff als teambaas bij ROKiT Venturi Racing overnam. In deze periode kende het team ongekend succes, ze wonnen vijf races, stonden tien keer op het podium in 16 races en wisten als tweede te finishen in het Formule E-constructeurskampioenschap. Begin 2023 maakte de Belg de overstap van de elektrische klasse naar de Formule 1, hier kreeg hij de rol van begeleider bij het Mercedes Junior programma.

"Als ik een raceweekend afwezig ben, zal Jerome mij vervangen", laat Wolff weten aan de Auto Hebdo. "Het is waar dat het in 11 jaar pas drie keer is gebeurd dat ik er niet was, maar het is een situatie waarop we moeten anticiperen. Nu moet hij geloofwaardigheid opbouwen binnen het team en in de paddock, hij heeft nog tijd, maar als ik er niet kan zijn, zal hij mijn plaats innemen", aldus de Mercedes-teambaas.

Toto heeft veel lof voor D'Ambrosio, waar hij nu een half seizoen mee heeft samengewerkt. Hij benadrukt dat hij het potentieel heeft om het team in de toekomst te leiden: "Jerome heeft vorig jaar erg goed werk geleverd met zijn rol bij Venturi. Dat is een kleine structuur, wat natuurlijk niets te maken heeft met onze, maar telt wel 2500 mensen. Maar hij is betrokken en ik moet zelfs zeggen dat de helft van de tijd hij wat zinnigs te zeggen heeft tijdens de Grands Prix."

En dan te bedenken dat dit een compliment is. "Ik verzeker je dat dit al een opmerkelijke score is, James Allison vertelde me vaak dat de dingen die ik zei 50 procent intelligent en 50 procent dom is", zegt Wolff met gevoel voor humor. "Maar op een serieuze toon: je moet hem de tijd geven, maar ik heb de indruk dat hij het juiste profiel heeft om deze rol op zich te nemen."

Ook interessant:

Verstappen gaat het onmogelijke doen in Zandvoort

De nieuwste RN365 F1-podcast is er weer. Coronel, Dimmers en host Mosterdijk blikken uitgebreid vooruit op de GP van Nederland, de tweede seizoenshelft en meer. Gaat Max Verstappen het onmogelijke doen? Beluister de podcast hieronder.
Forbidden

Weddenschappen Mercedes

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

7 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team