Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Toto Wolff

Wolff wil F1-teambazen de mond snoeren: "Ik ben te ver gegaan, net als Christian"

Toto Wolff trok tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi via de radio fel van leer tegen wedstrijdleider Michael Masi. Té fel? Hij denkt met terugwerkende kracht van wel, al verwijt hij Red Bull-teambaas Christian Horner hetzelfde.

Wolff Horner Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

"No, no Michael, this is not right!", riep Mercedes-teambaas Toto Wolff via een directe lijn naar wedstrijdleider Michael Masi. Uit die woorden klonk een mix van woede en wanhoop. Terugkijkend op dat moment en misschien wel op meerdere momenten waarop hij en Red Bull-teambaas Christian Horner Masi bestookten met berichten, is hij daar niet trots op.

"Ik moet mezelf een standje geven, net als Christian. We hebben de kans gekregen om direct met de wedstrijdleider te spreken, maar omdat we zo fel met elkaar strijden om de belangen van onze teams te behartigen, zijn we daarin te ver gegaan", zo laat Wolff optekenen ten overstaan van onder andere RacingNews365.

"Dat het leven van de wedstrijdleider er onder druk van de teambazen niet makkelijker op is geworden, maakte deel uit van de fouten van dit jaar", vervolgt Wolff, die het eens is met de eerdere lezing van de sportief directeur van de Formule 1, Ross Brawn. Die gaf na de Grand Prix van Abu Dhabi aan dat hij voornemens was het radioverkeer tussen teams en de wedstrijdleider direct weer aan banden te leggen.

Wolff wil teambazen de mond snoeren

"Ik ben het met Ross eens. Wij waren allebei betrokken bij het besluit om meer van dit soort radioberichten te laten horen ten behoeve van een meer transparante en leukere sport. Er is zoveel gaande over de radio en dat biedt de fans een inkijkje in alle drama, bijvoorbeeld als een auto kapot dreigt te gaan."

"Dit soort zaken, als ook het openlijk vrijgeven van bijvoorbeeld strategiebesprekingen was goed bedoeld, maar we zijn in deze het doel voorbijgeschoten."

"We moeten dan ook op dat besluit terugkomen. Teambazen zouden niet direct met de wedstrijdleider moeten kunnen spreken, dat moet gedaan worden door de sportief directeuren, al wil ik nog een stap verder gaan door te stellen dat ook zij niet zouden mogen lobbyen bij of druk uit zouden mogen oefenen op de wedstrijdleider. Ze moeten dingen aankaarten, maar niet lobbyen of druk zetten."

Ook interessant:

Perfecte wereldkampioen Verstappen en Red Bull straffen Mercedes genadeloos af

Wat een race! Wat een einde! Max Verstappen is wereldkampioen Formule 1 2021! Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk vieren het en praten na over de knotsgekke GP van Abu Dhabi in de nieuwste RacingNews365-podcast!

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

72 reacties

Viaplay
x
Interview Horner exclusief: Red Bull tast in het duister over impact van nieuwe F1-regels