Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff wil geen nieuwe Hamilton vs. Rosberg: "Dan verandert de line-up"

Lewis Hamilton en Nico Rosberg waren vroeger goede vrienden, maar in het seizoen 2014 waren de twee op de baan niet meer zulke goede maatjes. Volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft dit met onverklaarbare gebeurtenissen in het verleden van de heren te maken.

Hamilton Rosberg
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Morio

De onderlinge strijd tussen Lewis Hamilton en Nico Rosberg in het seizoen 2014 was volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff geen ideale situatie. De twee vlogen elkaar onder meer in België in de haren, iets dat de Oostenrijker nu niet meer zou toestaan.

Frictie tussen de twee coureurs haalt volgens Wolff niet het beste in de rijders naar boven, in tegendeel zelfs. "Het zorgt voor negativiteit. Je bent nog steeds teamgenoten van elkaar. Als de nabespreking van de race vol negativiteit zit omdat de twee coureurs mot met elkaar hebben, dan heeft dat ook invloed op de rest van de energie in de ruimte", meent de Mercedes-teambaas in de High Performance Podcast. "En dat is iets wat ik nooit meer toe zou staan."

Dit was volgens Wolff dus eerder al wel eens het geval geweest. "Maar ik kon dat niet veranderen", zegt hij. "Want de coureurs waren aangenomen voordat ik bij het team kwam." Ook bij Mercedes zelf wist niemand volgens Wolff waarom Hamilton en Rosberg soms zo'n ruzie hadden. "Er was veel historische context waar niemand van ons iets van af wist en ooit achter zal komen."

In de toekomst zou Wolff het in ieder geval anders gaan doen, mocht het ooit weer tot twee twistende teamgenoten komen. "We accepteren de irritatie en pijn van een van de twee als er iets niet lukt, maar we proberen de positieve dynamiek in het team te behouden. Als het niet meer werkt is het prima, maar dan veranderen we de line-up van het team."

Ook interessant:

Waren Verstappen en Red Bull te braaf in Bahrein?

Luister nu de podcast met host Mental Theo, autocoureur Tom Coronel en F1-expert Ruud Dimmers.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Startgrid Gewijzigde startopstelling Formule 1 GP Spanje na dubbele gridstraf