Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Wolff wil met Hamilton het leven van Verstappen zuur maken: "Het wordt leuk!"

Max Verstappen staat op zondag niet op pole, maar naast Lewis Hamilton op de eerste startrij. Waar hebben we dat eerder gezien? Toto Wolff hoopt op een strijd, maar vreest dat Red Bull te snel gaat zijn in de race.

Hamilton Verstappen Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Als een duveltje uit een doosje was het Lewis Hamilton die de pole pakte voor de GP van Hongarije. Op vrijdag sprak hij nog over de Mercedes-bolide 'op zijn slechtst', maar op zaterdag stond hij plots bovenaan. Na 33 races zonder pole voor de Brit was hij natuurlijk dolblij.

Dat merkte ook zijn teambaas, Toto Wolff, op in gesprek met onder meer RacingNews365. "Ja, het betekende veel. Om terug te komen, de concurrentie eerlijk te verslaan en de poleposition te pakken, voelt geweldig", jubelt hij.

Het was wederom een razendspannende kwalificatie. Zo dominant is Red Bull toch niet? Klopt, zegt Wolff, niet op zaterdag. "In de kwalificatie en in de vrije trainingen is dat inderdaad helemaal niet zo. Je kan zien dat bijna alle auto's soms binnen een seconde zitten."

Het leven zuur maken

Maar op zondag is het vaker wel dan niet zo. Toch zal Hamilton er volgens Wolff alles aan gaan doen om vanaf de pole Verstappen van zich af te houden. "Op zondag gaan we echter een heel ander beeld zien, vrees ik. Red Bull is van een ander niveau als het op de lange runs aankomt. We gaan er echter alles aan doen om hen het leven zuur te maken."

In 2021 ging het vaak mis als het duo op de eerste startrij stond. En dit jaar? "Het wordt leuk!", glundert Toto. "Beide coureurs hebben denk ik niets te verliezen, dus ze gaan aan het begin van de race de strijd met elkaar aan. Lewis gaat alles geven om voor een geweldig gevecht te zorgen, daar ben ik zeker van."

Toch benadrukt de Oostenrijker dat Red Bull de favoriet is. "We moeten echter realistisch blijven. In de lange runs zijn ze van een ander niveau, zo zagen we op vrijdag en zaterdag. Maar goed, het is motor racing, alles kan op zondag weer anders zijn. Misschien hebben we een auto en een coureur die op hun best zijn en zo de strijd aan kunnen gaan."

Praat mee!

Viaplay
x
Christian Horner Geeft fout Red Bull toe: "Maar Verstappen was fenomenaal"