Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff wil niet strijden voor P2 in constructeurskampioenschap: "Dat zijn de eerste verliezers"

Mercedes komt in het constructeurskampioenschap steeds dichter bij Ferrari. Toch wil teambaas Toto Wolff niet nadenken over alleen het verslaan van de Scuderia. De tweede plaats is namelijk niet het doel van Wolff.

Mercedes staat na de Grand Prix van Hongarije slechts dertig punten achter Ferrari in het constructeurskampioenschap van de Formule 1. Het debacle van de Scuderia op de Hungaroring heeft daar aan bijgedragen, maar bij het team van Lewis Hamilton en George Russell is duidelijk een stijgende lijn te zijn. Twee keer op rij stonden beide coureurs op het podium. De tweede plaats in het WK bij de teams is dus niet ondenkbaar, maar Toto Wolff wil daar niets van weten. Voor hem telt alleen de eerste plaats. "De tweede plaats, dat zijn de eerste verliezers", zegt hij voor de microfoon van onder andere RacingNews365. "Voor mij persoonlijk is de tweede of derde plaats bij de constructeurs niet zo relevant. Niet in vergelijking met het racen vooraan." "We moeten de auto doorontwikkelen zodat we races kunnen winnen en Ferrari en Red Bull kunnen verslaan. We moeten ons voorbereiden op volgend jaar, in plaats van te geven om de stand in het wereldkampioenschap."

Wolff denkt nog niet direct te kunnen winnen

Russell veroverde op zaterdag pole voor de GP van Hongarije, maar een overwinning was volgens Wolff nog niet mogelijk. "Ik wil ook niet zeggen dat we ineens weer helemaal meedoen en we kunnen winnen", benadrukt hij. "Ik denk niet dat dit het geval al is. We zijn goed bezig geweest in Boedapest en in Frankrijk." "We hebben daar goede resultaten mee naar huis genomen, maar ik denk niet dat we al dicht genoeg bij Ferrari en Red Bull staan om echt met ze te vechten. Er valt nog veel te leren", aldus de Mercedes-teambaas, die hoopt in 2023 weer mee te doen om de wereldkampioenschappen in de Formule 1.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'