Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Toto Wolff

Wolff wil verandering zien na verliezen wereldtitel aan Verstappen

Toto Wolff is van mening dat er goed gekeken moet worden naar het hele systeem van besluiten nemen in Formule 1, met name door de wedstrijdleiding. Hij voelde zich door wedstrijdleider Michael Masi beroofd van de zege in Abu Dhabi en daarmee de wereldtitel, maar volgens de Oostenrijker is simpelweg het vervangen van Masi sowieso niet de oplossing.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Het was Michael Masi die besloot om in de Grand Prix van Abu Dhabi nog één ronde te racen en van tevoren de coureurs tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen voorbij te wuiven. Toto Wolff was witheet en gaf aan geen behoefte te hebben aan een gesprek met Masi. Maar het is ook weer niet zo dat hij hem weg wil hebben, simpelweg omdat dat het grotere probleem niet oplost.

"Ik ben bang dat het niet enkel om de besluiten van de wedstrijdleider gaat", zo vertelt Wolff in gesprek met onder andere RacingNews365. "Ik denk dat de wedstrijdleiding onder grote druk staat en dat is deels onze eigen fout."

"Ik had graag gezien dat er meer consistente besluiten werden genomen, waarmee veel van de controverses gedurende het jaar achterwege waren gebleven. Het laatste besluit in Abu Dhabi was één beslissing, maar wel met de grootste gevolgen", vervolgt Wolff. "Vanuit sportief oogpunt had het een catastrofaal effect, het wereldkampioenschap werd er immers door beslist."

Wolff houdt vertrouwen in de toekomst

Wolff zag in de dagen na die race goedkeurend aan hoe de FIA niet helemaal haar eigen onschuld bepleitte, maar in plaats daarvan een onderzoek instelde naar de procedures die zijn gevolgd tijdens die laatste ronden van de GP van Abu Dhabi. Hij hoopt dat er wijze lessen geleerd worden.

"Ik ben hoopvol dat we tezamen, dus met de teams, de coureurs en de FIA, de manier waarop besluiten tot stand komen kunnen veranderen, zodat de sport sterker wordt. Dit soort situaties, hoe pijnlijk ze ook kunnen zijn, vormen tevens een kans om de sport beter te maken."

Verstappen nu al beter dan Vettel, Norris verhuist voor het geld

In de nieuwste RacingNews365-update kijk je snel het laatste F1-nieuws terug. Met dit keer: Marko verkiest Verstappen boven Vettel en Norris verhuist voor het geld naar Monaco. Dat doet hij misschien niet alleen.

54 reacties

x
Onthuld Alles wat je moet weten over de F1-plannen van Audi en Porsche