Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff wil Verstappen niet mee laten tellen in kampioenschap: "Fantastisch seizoen!"

Mercedes-teambaas Toto Wolff moet toegeven dat Max Verstappen een klasse apart is. Zonder de keiharde dominantie van de Nederlander vindt hij het Formule 1-seizoen nog best spannend.

Met de achtste overwinning op rij voor Max Verstappen, opnieuw met een voorsprong van meer dan twintig seconden op de nummer twee, begint het seizoen voor de Red Bull-concurrenten redelijk moedeloos te worden. Toto Wolff baalt, al vindt hij de dominante reeks van zijn Nederlandse concurrent wel zeer indrukwekkend. Als er na de Formule 1 Grand Prix van België gevraagd wordt naar Verstappen en opnieuw een dominant optreden van de Red Bull-rijder, zegt Wolff daar niet te veel op te willen letten. "Je moet nu Max eigenlijk gewoon weglaten uit de stand. De tweede Red Bull is waar we willen staan. Het was een fantastisch seizoen geweest in dat geval met close racen!" Met 189 punten voor Perez, 149 voor Fernando Alonso en 148 punten voor Lewis Hamilton is daar misschien wel wat voor te zeggen, maar feit blijft dat Verstappen met 314 punten keihard leidt. Wolff vervolgt: "Weet je, de stopwatch liegt nooit. Er is nu één coureur in een auto die ver voor iedereen uitrijdt. En wij moeten zorgen dat we daar bij gaan komen. Er is geen keuze, dat is het doel."

Wolff begrijpt Verstappen

De boordradio-gesprekken tussen Verstappen en zijn race-engineer Gianpiero Lambiase zijn volgens Wolff de normaalste zaak van de wereld als een coureur zo ver voor ligt op de rest van het veld. "Hij heeft er alle reden toe", zo vervolgt de Mercedes-teambaas. "Hij rijdt maar gewoon ronde na ronde op dit moment." "Verder heb ik er niet zo veel over te zeggen. We kijken er natuurlijk wel naar. Aan de ene kant is het ontzettend frustrerend, maar het is wat het is", zo sluit de teambaas van Hamilton en George Russell af.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"