Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff wil zichzelf op zijn neus stompen: "Erg, érg wreed"

Kon het allemaal nog erger voor Mercedes? Ja, zo luidt het antwoord na de dramatisch verlopen Formule 1 GP van Australië. Lewis Hamilton moest de strijd staken met een kapotte motor, terwijl George Russell uit de race crashte na wat toch wel veel weg had van een brake test door Fernando Alonso.

Wolff Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Maar ook tot het moment waarop dat noodlot tot twee keer toe toesloeg, ging het Mercedes andermaal bepaald niet voor de wind, zag ook teambaas Toto Wolff. Mercedes zit er niet goed bij en daarmee is het beeld ten opzichte van de voorbije twee jaar eigenlijk niet veranderd.

"Dat is zwaar. Dat is super, super zwaar. Ik zou liegen als ik zeg dat...", zo zoekt hij naar woorden tegenover onder andere RacingNews365. "Ik ben echt nog wel positief, maar je moet wel de nodige negatieve gedachten opzij zetten om te kunnen blijven roepen 'we gaan het tij keren'. Vandaag was echter erg, erg wreed."

"Er waren momenten in de race waarop we ontzettend veel snelheid tekort kwamen, maar er waren ook moment waarop de rondetijden competitief waren. We begonnen dit seizoen in de overtuiging dat onze auto dit jaar beter zou zijn. Maar als we naar vorig jaar kijken, dan zagen we dat McLaren zeventiende, achttiende, of negentiende werd en nu zaten ze 40 seconden voor ons."

"Met dat soort cijfers wil ik mezelf wel op mijn neus stompen, maar aan de andere kant is dat ook hét bewijs dat als de zaken wel kloppen je ook heel snel een ommezwaai kan maken. Maar nu is het gewoon heel, heel zwaar", zo valt hij in herhaling.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden