Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff: "Willen niet dat de strijd tussen Verstappen en Hamilton in de rechtbank eindigt"

Mercedes-teambaas Toto Wolff wilde er, door een right of review aan te tekenen tegen de keuze om Max Verstappen in Brazilië niet te straffen, voor zorgen dat de strijd uiteindelijk niet in de rechtbank zou eindigen.

Wolff Qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © rn365/michaelpotts

Na zijn verdedigende actie in Brazilië greep de FIA niet in tegen Max Verstappen, maar later ging Mercedes daar tegen in protest, nadat er nieuwe beelden vrij waren gekomen. Die right of review werd afgewezen, waardoor de zaak nu afgehandeld is.

Toto Wolff riep eerder al dat hij geen straf had verwacht en dat het meer uit principe was gebeurd. In gesprek met Sky Sports legt hij verder uit wat hij daar mee bedoelde. Hij wil dat alles helder is over wat er wel en niet mag, want anders had het volgens hem wel eens kunnen leiden tot verregaande gevolgen.

"Wat we nu bereikt hebben is een publieke discussie over de situatie. Ik zie een risico dat we die laatste races steeds schriftelijke ruzies zouden krijgen. De titelstrijd zou in dat geval zomaar kunnen eindigen aan de groene tafel of in de rechtbank, als niet iedereen blij is met de manier waarop er geracet wordt."

"Dat hebben we ook duidelijk gemaakt bij sommige stakeholders. Het had allemaal al opgelost kunnen zijn op dit moment, het moment waarop het gevecht om het kampioenschap nog steeds vol aan de gang is. Niemand wil natuurlijk een uitkomst hebben waarbij er geen kampioen is of dat er alleen maar hevig over wordt gediscussieerd", aldus de teambaas.

Actie Verstappen prima als het mag

Wolff benadrukt dat het nu duidelijk is dat er hard geracet en verdedigd mag worden. Nu dat duidelijk is, zal Mercedes precies op dezelfde voet zo verder racen. "Hoe de regels zijn, is dat je een autobreedte ruimte moet laten als er een auto aan de buitenkant op dezelfde hoogte rijdt."

"Dat was niet het geval", benadrukt de Oostenrijker. "Dat is prima voor ons, want dat is hard racen, snap je. Maar alleen als dat de regels zijn. Laten we dan gewoon verder gaan en precies zo racen. Dat gaan we nu ook doen."

Ook interessant:

Het is nu echt oorlog tussen Red Bull en Mercedes

De titelstrijd in de Formule 1 speelt zich niet alleen af op het asfalt. Red Bull en Mercedes proberen elkaar ook naast het circuit zo veel mogelijk dwars te zitten. Waar is deze oorlog begonnen en wat kan er nog allemaal gebeuren? Bekijk het in onderstaande video.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Qatar 2021 RN365 Nieuwsdossier

34 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verrast Newey onthult de sleutel tot het Red Bull-succes